Estradno „da sa mnogo nula

Izvor: Press, 08.Avg.2010, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Estradno „da" sa mnogo nula

Najava da Seka Aleksić sprema spektakularnu svadbu u Egiptu podsetila je na Cecino i Arkanovo venčanje, koje su direktno prenosili CNN i BBC, i na Breninu udaju za Bobu Živojinovića, koja je prekinula večernji Dnevnik
Status estradne zvezde u Srbiji podrazumeva i glamurozno venčanje. Tako je Seka Aleksić odlučila da ode korak dalje od svojih prethodnica i sudbonosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << „da" vereniku Veljku Piljikiću izgovori u vrelom Egiptu, gde će povesti stotinak najbližih prijatelja i rođaka. Iako je svadba najavljivana za april, budući mladenci su odlučili da se to ipak desi početkom septembra.
- Odabrala sam Egipat jer volim tu zemlju, posebno što je blizu - let traje samo tri sata, ali dovoljno je daleko od paparaca. Na mojoj svadbi neće biti izmišljanja, kao što su ruže iz Holandije, hleb iz Francuske, vino i sir iz Švajcarske, o kome su neki pričali pa im se smejala cela Srbija. Ceremoniji će prisustvovati samo najbliži prijatelji i rodbina - rekla je Seka, koja vešto krije detalje svadbenog veselja, ali i koliko će to zadovoljstvo da košta. Zna se samo da će venčanicu kreirati Saša Vidić.
Venčanje na plaži
- Što se same organizacije tiče, za to će se pobrinuti moj prijatelj, jedan od menadžera hotela „For sizons" u Šarm el Šeiku, mada sve konce u rukama držimo Veljko i ja. Od tog uzvišenog čina neću praviti cirkus, već ću se potruditi da taj dan nas dvoje, kao i naši najbliži, pamtimo po opuštenoj atmosferi i dobrom provodu. Prilikom jednog letovanja videla sam venčanje na plaži i delovalo je toliko romantično i bajkovito da sam još tada poželela da i ja na taj način i u takvom ambijentu izgovorim sudbonosno „da". Za sve zvanice će biti obezbeđeni čarter let i smeštaj, tako da broj gostiju diktira i broj putnika koji može da stane u avion koji planiram da iznajmim.

Svadbe o kojima se pričalo i pisalo pre Sekine bile su one na kojima su sudbonosno „da" izgovarale Ceca, Brena, Dara Bubamara, Emina Jahović, Jelena Jakovljević...
Brena je među prvima organizovala venčanje za pamćenje. U decembru 1991. godine, u „Interkontinentalu", održana je svadba tadašnje najpopularnije pevačice i uspešnog tenisera Slobodana Bobe Živojinovića. Sudbonosno „da" izgovorili su pred gotovo celom estradom, a ogromni bidermajer uhvatila je Brenina tadašnja najveća rivalka Dragana Mirković. Koliku je pažnju izazvala ova svadba govori i podatak da su se mladenci pojavili u udarnom TV Dnevniku 2, u kome su nazdravili šampanjcem. Veliku pažnju je privukla i velelepna torta na pet spratova, koja je bila ukrašena jestivim pločama i reketima. Procenjuje se da je svadba gazdarice „Granda" koštala oko 50.000 nemačkih maraka.
Dok su izgovarali sudbonosno „da", čitava Srbija, ali i zemlje u regionu bili su na nogama. Obožavaoci su zvanicama nudili i po nekoliko hiljada tadašnjih maraka samo da im ustupe pozivnicu i svoje mesto za svečanim stolom...
Svadba veka
Bobin kum bio je poznati teniski stručnjak Jan Cirjak, a ne, kako mnogi pogrešno navode, Boris Beker. Ipak, Beker je upamćen po najimpresivnijem poklonu: najnovijem modelu „mercedesa" umotanom u celofan, sa ogromnom mašnom. Brenin kum bio je Raka Đokić, čiji menadžerski duh ni ovde nije mirovao: objavljena je video-kaseta sa venčanja. Brena je nosila „Diorovu" venčanicu. Celokupan prihod od prodaje kasete otišao je u humanitarne svrhe, čime su zapušena usta onima koji su ih kritikovali zbog „prodaje intime".

Nedelja, 19. februar 1995. bio je dan kada su se venčali Ceca Veličković i Željko Ražnatović. Mnogi su ovaj događaj nazvali svadbom veka, koja je organizovana po starim srpskim običajima, ali oplemenjena kolonom od 60 džipova, okićenih srpskim zastavama, koji su otišli u Žitorađu po mladu. Milioni ljudi širom sveta pratili su svaki detalj ove svečanosti, a svadbu su direktno prenosili BBC i američki CNN! Strani mediji su našu najpopularniju pevačicu, koja je bila odevena u venčanicu poznatog grčkog kreatora Dimitriosa, okarakterisali kao srpsku Skarlet O'Hara. Crkveno venčanje je upriličeno u hramu svetog arhangela Gavrila, a pred matičara su stali u „Interkontinentalu", gde je i održano svadbeno veselje kojem je prisustvovalo neverovatnih 800 zvanica. Svadbeni ceh, koji su mediji procenili na tadašnjih 100.000 maraka, platio je Željkov najbolji prijatelj Đovani di Stefano.

Jelena Karleuša je imala dva venčanja - prvo, daleko glamuroznije i medijski propraćenije, kada je na terasi Vile „Jelena" izgovorila „da" nasledniku u to vreme najmoćnije imperije Karić. Međutim, brak nije potrajao dugo, ali je Karleuša potražila ljubavnu sreću u drugom braku, sa fudbalerom Duškom Tošićem. Venčali su se u bašti hotela „Prezident" u Kovilovu, a priča se da je veselje koštalo 80.000 evra.
Venčanje Dare Bubamare i Milana Kesića, biznismena iz Pariza, koštalo je čak 120.000 evra! Specijalno ukrašena sala novosadskog hotela „Park", bele „linkoln" limuzine, kočije ukrašene belim ružama, skupocena venčanica i odelo, burme od četiri vrste zlata, vatromet i svadbena torta teška 80 kilograma samo su neke od stavki koje su Darino venčanje učinile spektaklom.

Preseljenje ruske crkve za svadbu Sandre Nikolić
Bivša „modelsica" Sandra Nikolić i ruski bogataš Andrej Melničenko, vlasnik banke MDM, imali su ubedljivo najskuplje venčanje. Svadba na Azurnoj obali koštala je 20 miliona evra! Koliko je ova svadba odjeknula u svetu, govori i podatak da je najčitaniji britanski tabloid „San" objavio da je naspram Sandrinog venčanje Viktorije Bekam ličilo na registraciju u opštini.
Mladenci su se zakleli na večnu ljubav u kapeli koja je razmontirana u Rusiji, a zatim brodom prebačena u Francusku. Mlada je blistala u skupocenoj venčanici Vere Vang. Na svadbi su pevali Vitni Hjuston, Hulio i Enrike Iglesijas i Kristina Agilera, čiji je honorar za samo tri otpevane pesme iznosio 1,2 miliona evra. Hranu je pripremao najčuveniji kuvar na svetu, Francuz Alen Dikas.
Ništa manje spektakularna bila je i svadba bivše misice i manekenke Jelene Jakovljević i tada najbogatijeg neženje u Arapskim Emiratima Saida bin Draija. Venčanje je organizovano na jednom od Saidovih poseda nedaleko od Dubaija, a spektakularnom događaju prisustvovalo je oko 200 biranih zvanica. Svadba je bila toliko raskošna da još nisu uspeli da procene koliko je novca na nju potrošeno.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.