Zemljotres jačine 5,5 stpeni na Kamčatki

Izvor: Blic, 20.Sep.2010, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres jačine 5,5 stpeni na Kamčatki

Zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale registrovan je danas u zalivu poluostrva Kamčatka u blizini istočne obale na krajnjem istoku Rusije, javila je ruska novinska agencija Itar Tas s.

Potresi su registrovani u 14.12 sati po lokalnom vremenu sa epicentrom na oko 20 kilometara od distrikta Ust-Kamčatka u istočnom delu poluostrva, udaljenom 485 kilometara severoistočno od lokalne prestonice Petropavlovsk-Kamčatski.

Zemljotres je bio na dubini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 24,8 kilometara, a na poluostrvu je njegov intenzitet bio između tri i četiri stepena Rihterove skale, saopštio je ogranak Geološke službe Ruske akademije prirodnih nauka na Kamčcatki.

Ruska agencija navodi da nije izdato upozorenje na cunami.

Kamčatka je 1.250 kilometara dugo poluostrvo na ruskom kraljnjem istoku i nalazi se između Tihog okeana na istoku i Ohotskog i Beringovog mora na zapadu.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.