Već sada možete da kupite kopiju Galaxyja S5

Izvor: B92, 27.Feb.2014, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Već sada možete da kupite kopiju Galaxyja S5

Ne želite da čekate do aprila kako biste kupili Galaxy S5? Već sada možete da kupite smartfon koji je skoro identičan najnovijem Samsungovom premijum uređaju, skoro.

Goophone, poznati kineski proizvođač kopija smartfona već je počeo da prodaje telefon koji izgleda skoro identično Galaxyju S5 i to sve do perforirane zadnje strane i to po ceni od svega 299.99 dolara.

Goophone S5 je skoro identičan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Galaxyju S5 spolja s nekoliko malih razlika – ekran je dijagonale 5 inča umesto 5.1 iako su oba uređaja sa Full HD displejom (1.920 x 1.080).

Međutim, kada je unutrašnjost u pitanju ova dva uređaja se ne mogu više razlikovati. Imesto 2.5GHz quad core Snapdragon 801 procesora, Goophone S5 poseduje 2GHz octa core MediaTek čip. Zadnja kamera je takođe inferiorna i poseduje 13 megapiksela u poređenju sa 16 koliko ima Galaxy S5. Kada je u pitanju OS, tu je Android 4.2 Jelly Bean a korisnici na raspolaganju imaju i 32GB interne memorije.

Ako se sve uzme u obzir, u pitanju nisu uopšte loše performanse. Goohpone S5 poseduje specifikacije koje su tipične za prošlogodišnje premijum smartfone.

Kompanija je poznata po kopiranju dizajna drugih proizvođača pa tako u ponudi ima i Goophone i5S koji je identična kopija Appleovog iPhonea 5S ali košta svega 159.99 dolara, i radi na Androidu 4.2.

Kompanija može ovo da radi nekažnjeno zato što se nalazi u Kini, i iako ova zemlja ima sporazum sa SAD o zaštiti intelektualne svojine, vlasti ulažu jako malo napora u sprečavanje kopiranja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Već sada možete da kupite kopiju Galaxyja S5

Izvor: B92, 27.Feb.2014

Ne želite da čekate do aprila kako biste kupili Galaxy S5? Već sada možete da kupite smartfon koji je skoro identičan najnovijem Samsungovom premijum uređaju, skoro...Goophone, poznati kineski proizvođač kopija smartfona već je počeo da prodaje telefon koji izgleda skoro identično Galaxyju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.