Uređaji o kojima se najviše pisalo

Izvor: B92, 21.Feb.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređaji o kojima se najviše pisalo

Sajam u Barseloni se završio prošle nedelje. Mnogi proizvođaći odlučili su se za predstavljanje novih uređaja na njemu, a za ocenu koji su najbolji od onih predstavljenih, potrebno je da prođe određeno vreme.

Međutim, za procenu koji brendovi i koji uređaji su privukli najviše pažnje, nije rano. Lokacija Webtrends objavila je rezultate svog istraživanja na ovu temu. Sva pominjanja proizvoda predstavljenih u Barseloni, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Twitter i druge društvene mreže i blogove u perodu od 13. do 17. februara bila su predmet ove analize.

Proizvođač o kome se najviše pisalo je Samsung, zahvaljujući tabletu Galaxy Tab 10.1 i Galaxy S II telefonu. Google je na drugom mestu, a kompanija je očekivano dobro plasirana jer je veliki broj predstavljenih uređaja baziran na njenoj, Android platformi. HTC, koji je dobio nagradu za najboljeg proizvođača našao se na trećem mestu, a prate ga kompanije RIM i Nokia.

Tableti su bili jako popularni ove godine, a najviše se pričalo o LG Optimus Padu , zatim pomenutom Samsung Galaxy Tabu. Na trećem mestu je iPad, a četvrti najpominjaniji tabler je HTC-ov tablet sa stajlusom, Flyer.

HTC je predstavio čak šest novih modela telefona baziranih na Androidu , čime je doprineo da Android bude ubedljivo najpopularniji OS na ovom sajmu, koga sa duplo manje pominjanja prati Apple iOS.

Među smartphone uređajima, koji su zauzeli 52,3 posto u odnosu na 47,7, koliko je zauzela priča o tabletima, dominirale su kompanije koje su se nalazile na prvih pet mesta i u ostalim kategorijama, a najpopularniji je naslednik Galaxy S telefona, zatim Xperia Play, Apple iPhone, a četvrti uređaj koji je privukao najviše pažnje je LG telefon sa 3D kamerom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.