Izvor: Tech-Lifestyle.com, 22.Mar.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEST: Samsung Gear VR – Druga dimenzija zabave

Plus:
+ drugačiji pristup sadržaju
+ lagan i ugodan za korišćenje
Minus:
– magli se staklo
– telefon se brzo pregreje
Prividna stvarnost ima viša oblika. Mnoge velike firme (Samsung, Oculus, HTC, Sony…) se spremaju da „napadnu“ tržište s neviđenim proizvodima koji će oduševiti korisnike. Samsung Gear VR je prvi put objavljen u septembru 2014., na IFA sajmu za Samsung Note 4. Pola godine kasnije, 2015. na MWC sajmu smo videli unapređenu verziju, koju su mogli da koriste i tada predstavljeni S6/S6 edge. Glavna razlika je ugrađeni ventilator koji sprečava magljenje vizira. Treća verzija, koja je na kraju puštena u prodaju, je krajem prošle godine stigla u prodavnice. Lakši je od prve dve varijante, ima poboljšanu ergonomiju i redizajniran tačped, radi bolje navigacije. Podržava S6 (edge(+))/S7 (edge) i Note 5 telefone. Ako priključite neki drugi telefon, neće se desiti ništa. Jedna od bitnih hardverskih komponenti je 2K ekran, prisutan kod svih nabrojanih telefona, kako bi visoka rezolucija doprinela vrhunskom vizuelnom zadovoljstvu. Nadamo se da će 4K ekrani dodatno poboljšati iskustvo…
U međuvremenu su razvojni timovi pravili softver kako bi Gear VR vlasnici imali maksimalni užitak odmah pri kupovini. Izbrojali smo 185 aplikacija za Gear VR u Oculus store. Tu su igre, slike u 360° (zapravo ste u centru lopte), video u 360° i Netflix striming servis.
Razgibavanje vrata
Da bi počeli VR putovanje telefon morate spojiti sa microUSB priključkom na VR-u, što nas navodi na razmišljanje da nećemo skoro videti Samsung telefone sa Type-C portom, ali možda nas demantuje prezentacija na IFA sajmu ove godine i Note 6 u 4K rezoluciji.
Gear VR koji smo dobili na test je neočekivano lagan, kao da unutra nema elektronike. Udoban je za nošenje i ide direktno na oči – ako nosite naočare, moraćete ih skinuti. Na vrhu VR-a podešavate oštrinu slike. Za bolje igračko iskustvo Samsung preporučuje njihov Bluetooth gamepad, koji nažalost još nije dostupan u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.