Stižu nam pametni telefoni sa moćnim kamerama od 48 megapiksela

Izvor: B92, 10.Dec.2018, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu nam pametni telefoni sa moćnim kamerama od 48 megapiksela

Prema najavama iz kompanija Sony i Samsung, pametni telefoni u koje će biti ugrađivane, ranije ove godine najavljene, poboljšane kamere sa senzorima od 48 megapiksela uskoro bi mogli da se nađu u prodaji.

Tako je Honor nedavno najavio model View 20, koji će biti opremljen Sonyjevim IMX586 senzorom i Huaweijevim Kirin 980 procesorom. Uređaj će imati isti dizajn selfi kamere kao i predstojeći Huawei Nova 4 (tzv. "hole-punch" - objektiv kamere u levom gornjem uglu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih strana okružen površinom ekrana), koji će zvanično biti predstavljen 17. decembra.

Honor View 20, naslednik modela View 10, premijerno će biti predstavljen 22. januara u Parizu. Kineska verzija će u toj zemlji biti dostupna od 26. decembra. View 20 bi trebalo da bude konkurentniji na tržištu, u odnosu na svog prethodnika, kada je o specifikacijama i dizajnu reč.

U međuvremenu, i Xiaomi je najavio svoj novi telefon opremljen kamerom od 48 megapiksela, koji bi treblo da se pojavi u narednim mesecima. Direktor te kompanije Lin Bin je na svom profilu na kineskoj društvenoj mreži Weibo objavio je fotografiju na kojoj se može videti detalj kamere od 48 megapiksela.

Iz Samsunga i Sonyja dolaze prilično slične tvrdnje kada su njihovi novi senzori u pitanju: da će oni imati "sitne piksele od 0.8 mikrometara" i da će biti fizički veći od većine konkurenata (1/2.0 inča).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uskoro pametni telefoni sa kamerama od 48 megapiksela

Izvor: Vesti-online.com, 11.Dec.2018, 05:30

Prema najavama iz kompanija Sony i Samsung, pametni telefoni u koje će biti ugrađivane, ranije ove godine najavljene, poboljšane kamere sa senzorima od 48 megapiksela uskoro bi mogli da se nađu u prodaji...Tako je Honor nedavno najavio model View 20, koji će biti opremljen Sonyjevim IMX586 senzorom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.