Samsungov OS Tizen debitovao u kameri, smartfon stiže tek 2014.

Izvor: B92, 12.Nov.2013, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsungov OS Tizen debitovao u kameri, smartfon stiže tek 2014.

Uprkos najavi da će Samsungov i Intelov operativni sistem Tizen biti predstavljen na smartfonu, on je svoj debi imao na kameri.

Samsung NX300M je prvi Tizen uređaj koji će se pojaviti na tržištu i koji je u Koreji dostupan već mesec dana bez ičijeg znanja.

Samsung je bio prilično tih u vezi sa ovim uređajem i jedino je potvrdio kameru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 20.3 megapiksela.

Samsungov i Intelov operativni sistem trebalo je da debituje na smartfonu do kraja 2013. godine, ali izgleda da se to neće desiti.

Sudeći po Korea Heraldu, jedan od izvršnih direktora kompanije izjavio je da prvi Tizen smartfoni neće biti predstavljeni sve do 2014.

Tokom Tizen samita, koji je održan u vezi sa narednom verzijom OS-a, Tuzenom 3.0, najavljeno je da će ova verzija podržavati 64-bitnu arhitekturu, što znači da bi tajming novog OS-a mogao da se poklopi sa izlaskom Galaxyja S5 – ukoliko su tačne glasine da će uređaj biti predstavljen u Android i Tizen verziji.
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.