Samsung uvodi SeeColors režim rada u liniju TV uređaja i monitora za 2023 kako bi poboljšao iskustvo osoba koje ne prepoznaju boje

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Jun.2023, 13:12

Samsung uvodi SeeColors režim rada u liniju TV uređaja i monitora za 2023 kako bi poboljšao iskustvo osoba koje ne prepoznaju boje

SeeColors režim rada je dobio sertifikat „Dostupnosti prepoznavanja boja“ organizacije TÜV Rheinland

Samsung Electronics Co., Ltd.predstavio je SeeColors režim rada kao dodatak svojoj liniji TV uređaja i monitora za 2023. godinu.[1] Ova nova funkcija dostupnosti nudi različita podešavanja boja na osnovu stepena i vrste poteškoća prepoznavanja boja (CVD)[2] i time nudi poboljšano iskustvo gledanja.

SeeColors režim rada nudi devet različitih podešavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << slike kako bi korisnici mogli da izaberu opciju koja im najviše odgovara. Ova funkcija prilagođava jačinu crvene, zelene i plave boje da bi gledaoci mogli lako da razlikuju boje na ekranu u zavisnosti od stepena ili vrste CVD-a.

Ova funkcija, prvobitno uvedena kao aplikacija 2017. godine, pomaže osobama sa poteškoćama  sa prepoznavanjem boja da uživaju u ekranu onako kako on treba da se vidi. Sada je integrisana u menije dostupnosti na televizoru ili monitoru i pristupačnija korisnicima. Korisnici koji su već kupili model za 2023. godinuće moći da ažuriraju softver i tako dodaju SeeColors režim rada u meni dostupnosti.

Samsung je dobio sertifikat „Dostupnosti prepoznavanja boja“ organizacije TÜV Rheinland,[3] kao priznanje sposobnosti SeeColors režima rada da pomogne osobama sa poteškoćama sa prepoznavanjem boja da više uživaju u sadržajima na Samsung ekranima.Ovo priznanje potvrđuje posvećenost kompanije Samsung u okviru vizije „Ekrani svuda, ekrani za sve“.

Izuzetno nam je drago što uvodimo dodatne funkcije dostupnosti, uključujući SeeColors i Relumino režim rada, svojoj liniji TV uređaja i monitora za 2023. godinukako bi pomogli osobama koje ne raspoznaju boje i slabovidima“, izjavio je Sekvu Džejsun Džong, izvršni potpredsednik Divizije za Vizuelne Prikaze kompanije Samsung Electronics. „U okviru vizije „Ekranisvuda, ekrani za sve“, nastavićemo da uvodimo inovacije i približavamo inkluzivne tehnologije svojim korisnicima.“

Za više informacija o funkcijama dostupnosti kompanije Samsung posetite www.samsung.com.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi news.samsung.com.



[1]SeeColors režim rada je dostupan u Samsung liniji TV uređaja i monitora za 2023. godinu, uključujući Neo QLED, QLED, OLED, Smart Monitor i G95SC gejming monitor.

[2]Ova funkcija ne može da se koristi u dijagnozi drugih stanja, niti u lečenju, ublažavanju, terapiji ili prevenciji bilo koje bolesti ili zdravstvenog problema. Sve informacije otkrivene, stečene ili dostupne putem ove funkcije su u svrhu pogodnosti za vas i ne treba ih tretirati kao medicinske savete.

[3]TÜV Rheinland, sa sedištem u Kelnu u Nemačkoj, predstavlja globalno priznatu organizaciju za testiranje koja nudi sertifikaciju kvaliteta i bezbednosti u različitim industrijskim sektorima. Sertifikat „Dostupnosti prepoznavanja boja“ je dodeljen 7. juna 2023.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.