Samsung rešio brigu oko patenata

Izvor: Mondo, 19.Avg.2012, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung rešio brigu oko patenata

"Osram" i kompanija iz Koreje uspeli su da se dogovore oko patenata, koje je Samsung koristio u svojim touchscreen telefonima.

Južnokorejska elektronska kompanija Samsung saopštila je da je postigla dogovor sa nemačkom firmom "Osram" koja se bavi osvetljenjem radi rešavanja svih globalnih sudskih sporova oko patenata.

Kompanije su u okviru dogovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sklopile licencne sporazume za međusobne patente vezane za tehnologiju LED (diode koje emituju svetlost), a sklopljen je i memorandum o razumevanju na mogućem zajedničkom razvoju budućih proizvoda zasnovanih na LED tehnologiji.

Dve firme će što je pre moguće okončati sve sporove, saopštio je Samsung.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.