Samsung predstavlja ViewFinity S9 – novi 5K monitor koji će vas oduševiti

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Jul.2023, 12:53

Samsung predstavlja ViewFinity S9 – novi 5K monitor koji će vas oduševiti

Samsung Electronics najavio je da svojoj liniji monitora ViewFinity dodaje 27-inčni ViewFinity S9 (S90PC model). Uvođenje ViewFinity S9 modela proširuje Samsung liniju monitora visoke rezolucije nakon premijere ViewFinity S8 (S80PB model) u junu 2022, koji se odlikuje rezolucijom ultravisoke definicije (UHD). Novi ViewFinity S9 se odlikuje svim alatima koji su potrebni u sektorima kao što je grafički dizajn i fotografija, a takođe je dobitnik Nagrade za inovaciju na sajmu CES >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << 2023.

Naš novi 5K monitor je osmišljen za najviše performanse i najbolje iskustvo profesionalaca u kreativnoj i vizuelnoj industriji“, izjavio je Hun Čang, izvršni potpredsednik za vizuelne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „ViewFinity linija kreativcima nudi vrhunsko vizuelno iskustvo, uz jasnoću boja vernu stvarnosti i raznovrsne mogućnosti povezivanja koje su im potrebne da ostvare najbolje rezultate na svakom projektu.“

Novi ViewFinity S9 nudi 27-inčni ekran sa 5K (5,120 x 2,880) rezolucijom za radni prostor koji je preko 50 odsto veći nego na drugim UHD monitorima, uz savršenu jasnoću slike i teksta. Ovaj monitor omogućava profesionalcima da rade na sadržaju u ultravisokoj rezoluciji bez potrebe za uvećavanjem slike, tako da mogu da gledaju svoje projekte u 5K rezoluciji uz sve alate za uređivanje vidljive na ekranu.

Uz 99% DCI-P3[1] i 218 PPI(piksela po inču), ViewFinity S9 nudi bogatije i živopisnije boje sa oštrijim detaljima, što ga čini savršenim za one koji se oslanjaju na veran vizuelni prikaz.[2] Pored toga, standardna osvetljenost od 600 cd/m2 čini rad jednostavnim u bukvalno svim uslovima svetla. Samsung tehnologija podešavanja pomaže korisnicima da ostvare precizne boje koje žele. Boja monitora je tokom proizvodnje fabrički podešena na neverovatnu Delta E1preciznost i spremna je za rad.[3]

ViewFinity S9 koristi funkciju pametnog podešavanja koja se po prvi put u sektorukontroliše preko pametnog telefona[4] i korisnici mogu jednostavno da prilagode ekran ViewFinity S9 monitora, a precizna podešavanja bez skupe i složene opreme kad god to požele. Preko aplikacije SmartThings korisnici mogu da odaberu podešavanje u osnovnom režimu rada za brzo i lako prilagođavanje balansa bele boje i gama podešavanja ili profesionalni režim za kompletnu kontrolu temperature boje, osvetljenosti, prostora boje i gama podešavanja. Ovaj proces se pokreće tako što korisnik usmeri kameru na pametnom telefonu ka ekranu ViewFinity S9 monitora i nakon podešavanja može da vidi detaljan izveštaj o promenama i Delta E preciznosti boja.

ViewFinity S9 se takođe odlikuje funkcijama inteligentne zaštite vida sa TUV sertifikatom kako bi se smanjilo naprezanje očiju, čak i tokom dužih perioda korišćenja. Isto tako, Samsungmat ekran ograničava odraz svetla i sjaja na monitoru za minimalno ometanje tokom rada.

Vizuelne performanse ViewFinity S9 monitora su unapređene zahvaljujući funkcijama osmišljenim da profesionalcima olakšaju život.

ViewFinity S9 poseduje raznovrsne mogućnosti povezivanja za korisnike i Mac i Windows računara, uz Thunderbolt 4 i mini DisplayPort ulaze pored USB-C. Thunderbolt 4 omogućava korisnicima da pune uređaje do 90W i pouzdano prebacuju podatke brzinom od čak 40Gbps.[5]

Ovaj monitor je opremljen ugrađenom 4K SlimFit kamerom koja se povezuje preko pogo igle bez dodatnih kablova ili opreme. Visoka rezolucija kamere pruža kristalno jasan kvalitet video poziva preko aplikacija kao što je Google Meet. Kamera se naginje kako bi se prilagodila uglu vašeg monitora, a auto-kadriranje[6] služi da budete vidljivi i u kadru čak i kad promenite položaj.

Tanak metalni dizajn ViewFinity S9 monitora se uklapa u svaki prostor. Zahvaljujući ergonomičnom dizajnu, ovaj proizvod nudi udobnost i poboljšava produktivnost jer se prilagođava svakom položaju. Postolje prilagodljive visine je u nivou očiju korisnika, a ekran se naginje u skladu sa uglom gledanja. U pivot režimu rada ekran se okreće za 90 stepeni, tako da korisnici mogu da čitaju dugačke dokumente uz manje skrolovanja. Uz mogućnost VESA montaže, korisnici mogu da uštede prostor na radnom stolu.

Ugrađene Smart TV aplikacije korisnicima nude kompletan TV ugođaj kad je vreme da se posle rada pređe na zabavu. Trenutni pristup popularnim aplikacijama i serijama za strimovanje bez potrebe za posebnim računarom, ugrađeni zvučnici sa Adaptive Sound+ funkcijom koja automatski prilagođava nivo buke i daljinski upravljač čine ovaj monitor kompletnim i za rad i za zabavu.

ViewFinity S9 će na našem tržištu biti dostupan od septembra.

[1]Reprodukcija boja izračunata po CIE 1976.

[2]Podaci o preciznosti boja mogu da zavise od uređaja za merenje i tačke merenja. Funkcije ekrana mogu da zavise odsistemskog okruženja, kao što su računarske komponente, dužina upotrebe i drugi faktori.

[3]Preciznost fabričkog podešavanja se meri u sRGB u uslovima transporta. Vrednost može da zavisi od mernog okruženja. Korisnici mogu da pronađu izveštaj o fabričkom podešavanju u kontrolnim podešavanjima na ekranu (OSD).

[4]Funkcija pametnog podešavanja jedostupna na Galaxy S10 ili novijim modelima, Galaxy Note10 ili novijim modelima, Galaxy Fold uređajima, Galaxy Flip uređajima, iPhone 11 ili novijim modelima i drugoj generaciji iPhone SE 2 ili novijim modelima. Zahteva najnoviju verziju aplikacije SmartThings.

[5]Određeni uređaji koji koriste MacOS 13 mogu imati ograničenu kompatibilnost.

[6] Auto-kadriranje radi kada se koriste ugrađene aplikacije.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi news.samsung.com.


Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.