Samsung predstavio Galaxy S5 !

Izvor: Baguje.com, 25.Feb.2014, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung predstavio Galaxy S5 !

Nakon više od pola godine iščekivanja i raznih podataka o tome kakav će biti sledeći Galaxy, Samsung je sinoć konačno predstavio novog naslednika Galaxy S serije telefona Samsung Galaxy S5.

DimenzijeSamsung Galaxy S5 sa dimenzijama 142×72.5×8.1mm i težinom 145g je 15g teži od svog prethodnika S4. Veoma je sličan kao i prethodnik i verujem da ćete ga lako moći zameniti. Što se tiče zadnjeg dela, on je završen mat dizajnom i istačkanom teksturom.
Snaga ?Telefon je veoma moćan, iako ne toliko koliko su se neki nadali, i dalje je jedan od najmoćnijih telefona na tržištu. U njemu se nalazi Qualcomm Krait 2,5GHz procesor sa četiri jezgra, 2 GB RAM memorije, što za sada ima samo malo telefona, i pokretaće poslednu verziju Androida KitKat.
EkranŠto se tiče ekrana, on je malo veći od S4 i veličine je 5,1 inča Super AMOLED Full HD ekran.
Kakva je kamera ?Neku su već oduševljeni kamerom koji su uspeli da je probaju na samoj prezentaciji, Samsung očigledno ulaže mnogo truda u kameru i softver koji dolazi uz nju. Galaxy S5 ima 16MP zadnu kameru i 2MP prednju kameru za video dopisivanje. Ono što je unapređeno je brzina fokusiranja koja iznosi 0,3 sekunde, što je trenutno rekord kod svih pametnih telefona. Takođe, ubačena je i mogućnost tzv, selektivnog fokusiranja, tj. menjanja položaja fokusa nakon kreiranja fotografije.

Još jedna od mogućnosti Galaxy S5 kamere je i snimanje video zapisa u 4K rezoluciji kako bi snimke mogli gledati na vašem 4K TV-u (ukoliko ga imate).
Moćna baterijaU telefon su konačno ubacili malo veću bateriju (zato je S5 malo deblji od S4 po dimenzijama) od 2800 mAh. Takođe, ubačena je i mogućnost ultra režima čuvanja baterije koji pretvara vaš ekran u crno beli i gasi sve nepotrebne stvari na telefonu, dok SMS i pozivi funkcionišu.

SenzoriSenzori u ovom telefonu su za sada najveće iznenađenje. Ubačen je senzor otiska prsta u home dugme na telefonu, baš kao što je to uradio Apple sa Iphone 5. Pored ovog senzora koji će služiti najviše za zaštitu podataka i zaključavanje privatnih stvari, ubačen je i senzor koji meri otkucaje srca, koji će uz pametne aplikacije moći da vam pravi grafikone otkucaja srca ali i da komunicira sa pametnim satovima.

Šta još ?USB 3 mogućnost je ubačena u telefon. I još nešto sasvim interesantno, tzv. Download booster, tj. mogućnost telefona da preuzimanje fajlova sa Interneta podeli sa WiFi i mobilnom konekcijom u isto vreme pa će vaš download mnogo brže da se skine.
Takođe, telefon je prvi Galaxy telefon iz serije koji je vodootporan i otporan na prašinu.
DostupnostKako je zvanično objavljeno, telefon će biti dostupan u mnogo država i preko 150 mobilnih operatera 11. aprila 2014. godine.
Kraj ?Za kraj, predlažem da pogledate kratak video snimak zvaničnog predstavljanja.


Post "Samsung predstavio Galaxy S5 !" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 25. 02. 2014.
Kategorije: Android, Headline, Mobilni, Samsung, Vesti | Tagovi: galaxy s5, MWC

Nastavak na Baguje.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.