Samsung predstavio Galaksi S9 i S9+: Najveća novina je SUPERKAMERA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2018, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung predstavio Galaksi S9 i S9+: Najveća novina je SUPERKAMERA! (VIDEO)

Velike promene!

"Kamera. Potpuno nova!" Ovako glasi moto pod kojim je Samsung predstavio svoje dve nove nade, Samsung Galaksi 9 i Galaksi 9+. Svečano i dugoočekivano predstavljanje održano je dan pre Mobile World Congress-a u Barseloni.

Kad je reč o novim modelima, oni uveliko podsećaju na seriju Galaksi 8 i 8+, ali sa brojnim dodacima. Prva velika promena je to što je fokus na kameri, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << manje na telefonskim razgovorima. Ukratko, Galaksi 9 i Galaksi 9+ zapravo su kamere sa pametnim telefonom. Naime, prošle godine je snimljeno 1,3 biliona fotografija i poslato 5 milijardi emodžija, a Samsung se odlučio da se tome prilagodi.

Da li znate koliko interneta POTROŠITE posle SAMO 10 MINUTA provedenih na fejsbuku?

S9 opremljen je zadnjom "Super Speed Dual Pixel" kamerom rezolucije 12MP i s AF senzorom s OIS (F1.5/F2.4), koji blendu prilagođava svetlosti po uzoru na ljudsko oko. Tu je i "Super Slow Motion" koji snima do 960 sličica u sekundi u HD rezoluciji. Prednja kamera je 8-megapikselna.

Kamere na S9+ iste su rezolucije, ali on ima i dvostruki otvor sočiva - širokougli "Super Speed Dual Pixel" 12MP s AF sensor (F1.5/F2.4) i telefoto od 12MP s AF senzorom (F2.4).

Dizajn je ostao isti kao kod S8 i S8+, no čitač za otisak prsta smešten je ispod kamere prema željama korisnika. Tu je i inteligentni skener koji se prilagođava potrebama korisnika te nudi otključavanje prepoznavanjem lica ili očiju.

Korisnicima je omogućeno stvaranje 18 personalizovanih emodžija od vlastite fotografije, a koje mogu da dele sa prijateljima bez obzira na to koje uređaje koriste. Lični asistent "Bixby" u novoj seriji prevodi natpise i tekstove u stvarnom vremenu pomoću proširene stvarnosti.

Dva nova modela opremljena su Android 8 operativnim sistemom, u Severnoj Americi Qualcomm’s Snapdragon 845 procesorom, a u ostatku sveta Samsungovim najnovijim Exynos procesorom. S9 dolazi s 4 GB RAM-a, S9+ sa 6 GB RAM-a. S9 dolazi s baterijom kapaciteta 3000 mAh, dok je ona S9+ je 3500 mAh.

Pomoću novog sistema spajanja DeX Pada korisnici mogu da povežu Galaxy S9 i S9+ sa računarskim monitorom, tastaturom i mišem.

Prodavaće se u četiri boje, crnoj, sivoj, plavoj i lila purpurnoj. Za S9 moraćete da izdvojite 799 evra, odnosno 899 evra za S9+. Prednarudžbine su počele, a isporuke počinju 16. marta. U slučaju da želite da zamenite neki stari Samsungov telefon možete da dobijete popust, ovisno o tome u kakvom je stanju vaš pametni telefon i koji je model. A Americi taj popust iznosi 350 dolara, no variraće od zemlje do zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.