Samsung osvojio čak 75 priznanja na dodeli iF Design nagrada za 2024. godinu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 01.Mar.2024, 13:28

Samsung osvojio čak 75 priznanja na dodeli iF Design nagrada za 2024. godinu

Samsung Electronics osvojio je ukupno 75 International Forum (iF) Design nagrada za 2024. godinu na prestižnom nemačkom takmičenju u oblasti dizajna. Među priznanjima su dve Zlatne nagrade za Samsung OLED TV (S95C) i ambalažu telefona Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition.

Osnovana 1953. godine kao Die Gute Industrieform e.V., iF Design nagrada ocenjuje sveobuhvatan niz faktora, uključujući originalnost i uticaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << u ukupno devet kategorija – dizajn proizvoda, dizajn ambalaže, dizajn komunikacije, unutrašnja arhitektura, profesionalni koncept, dizajn usluge, arhitektura, korisničko iskustvo (UX) i korisnički interfejs (UI).

Dizajn potrošačke elektronike ima ključnu ulogu u tome kako korisnici doživljavaju ove proizvode i ove nagrade potvrđuju stalan napredak koji Samsung ostvaruje u ovoj oblasti“, izjavio je Tiem Rou, predsednik i direktor korporativnog centra za dizajn u kompaniji Samsung Electronics. „Nastavljamo da se bavimo dizajnom koji je suštinski i veran svrsi proizvoda, a u budućnosti ćemo ga usklađivati sa načinom života korisnika koji se menja i unapređivati njihovo iskustvo zahvaljujući održivim inovacijama u dizajnu.“

Ultratanki OLED TV (S95C) debljine samo 9,9 mm omogućava postavljanje na minimalnoj udaljenosti od zida i time unapređuje kvalitet prostora, uz Dolby Atmos pruža realističan, trodimenzionalni zvuk za maksimalno imersivan audio i vizuelni doživljaj.

Ambalaža telefona Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition odražava stil bez završne obrade kojim se odlikuje atelje Maison Margiela time što koristi izražajan uzorak šava u središtu preklopa. Cela ambalaža podseća na stare kutije sa uzorcima korišćene u zanatskim radnjama za čuvanje različitih uzoraka tkanine i prediva. Pored toga, papirna tkanina koja pokriva spoljašnji deo pakovanja se savršeno uklapa sa uređajem uz estetiku visoke mode ateljea Maison Margiela.

Samsung Electronics je osvojio 75 priznanja u svim kategorijama dizajna. Pored Zlatnih nagrada za ambalažu uređaja OLED TV (S95C) i Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition, Samsung je nagrađen u kategoriji dizajna proizvoda za mašinu za pranje i sušenje veša Bespoke AI Laundry Combo™, podesivi bežični zvučnik Music Frame, dizajniran da se savršeno uklopi u okruženje, i sklopive telefone Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5 koji koriste novi faktor forme za maksimalno korisničko iskustvo uz veći ekran poklopca.

Među ostalim proizvodima i uslugama koji su nagrađeni za izuzetan dizajn su Samsung Now+, Q Symphony i sajt Design Samsung. Samsung Now+ prikazuje korisne informacije kao što su vremenska prognoza ili prenos uživo sa kućne bezbednosne kamere čak i kad TV uređaj nije uključen, Q Symphony nudi maksimalno imersivno iskustvo primenom AI tehnologije zvuka za analizu prostora gledanja, dok najnovija verzija sajta Design Samsung nudi unapređeno mobilno iskustvo i interfejs koji se jednostavno koristi.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.