Samsung o kome se dugo nagađa, možda se i pojavi do kraja godine...

Izvor: B92, 24.Okt.2018, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung o kome se dugo nagađa, možda se i pojavi do kraja godine...

Zahvaljujući tvitu objavljenom prošle nedelje, iz Samsunga je stigla najava da će na njihovoj predstojećoj konferenciji, namenjenoj razvojnim programerima, biti predstavljen uređaj (ili njegov prototip) koji predstavlja "raskrsnicu između sadašnjosti i budućnosti".

Najavu prati kratka video ilustracija u kojoj se dve linije rasklapaju formirajući strelicu.

Već duže vreme se nagađa da južnokorejska kompanija radi na novom modelu pametnog telefona na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preklop.

Izvršni direktor Samsunga Di Džej Koh u septembru je, u jednom intervjuu, dao nagoveštaj da bi takav proizvod zaista mogao da se pojavi još koliko ove godine. Ipak, takav uređaj od sada nigde nije prikazan, čak ni u razvojnoj fazi ili kao prototip. To bi, izgleda, moglo da se promeni već tokom novembra.

Izgleda da bi neki oblik hardvera ili softvera mogao da bude prikazan tokom konferencije Samsung Developer, koja se 7. novembra otvara u San Francisku.

U javnost je do sada procureo samo video o konceptu preklopnog smartfona, iz 2014. godine.

Pre toga, prototipovi savitljivog AMOLED ekrana bili su prikazani 2012. godine, a savitljivi OLED displej još 2009. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.