Samsung je dobitnik 46 nagrada za inovacije od Udruženja za potrošačku tehnologiju na sajmu CES 2023

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Nov.2022, 17:17

Samsung je dobitnik 46 nagrada za inovacije od Udruženja za potrošačku tehnologiju na sajmu CES 2023

Kompanija Samsung Electronics globalni tehnološki lider, objavila je da je njihovih 46 novih proizvoda osvojilo Nagrade za inovacije na sajmu CES® 2023, uključujući tri Nagrade za najbolju inovaciju koje dodeljuje Udruženje za potrošačku tehnologiju (CTA)®. Ovaj godišnji program nagrađuje izuzetan dizajn i inženjering u različitim kategorijama proizvoda potrošačke tehnologije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Samsung je dobio priznanja u raznim kategorijama, što potvrđuje posvećenost ove kompanije pružanju savršeno povezanog, prilagodljivog iskustva za korisnike, kao i doprinos ekološki svesnom svetu. Uz održivost u središtu svega što Samsung radi, potrošači su pozvani da se pridruže kompaniji u unošenju promena u svakodnevni život koje imaju konkretan uticaj na životnu sredinu. Smele nove ideje su pretvorene u delo, uključujući ulaganje u održive materijale, povećanu energetsku efikasnost proizvoda i odgovorno recikliranje, kao i obnovljive i popravljive uređaje, uz smanjenje ugljeničnog otiska kompanije korišćenjem 100% obnovljive energije u svim objektima u SAD, Evropi i Kini.

Samsung proizvodi nagrađeni su za inovacije u kategorijama digitalna slika/fotografija, mobilni uređaji i dodatna oprema, gejming, digitalno zdravlje, nosive tehnologije i video prikazi, kućne AV komponente i dodatna oprema, softveri i mobilne aplikacije. Neki od ovih nagrađenih proizvoda obuhvataju karakteristike ekološke svesti, kao što su telefoni Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4, koji se prave od prenamenjenih ribarskih mreža i pakuju u ambalažu od 100% recikliranog papira. Kompanija je dobila prestižnu Nagradu za najbolju inovaciju u kategorijama pomoćne i dodatne računarske opreme, video prikaza i sajber bezbednosti i lične privatnosti.

Nagrade za inovacije sponzoriše CTA, koji je domaćin i organizator sajma CES – priznatog u celom svetu kao globalne pozornice za inovacije i najuticajnijeg svetskog tehnološkog događaja. CES 2023 će se održati od 5. do 8. januara u Las Vegasu, sa posebnim naglaskom na održivosti.

Najznačajniji dobitnik Nagrade za najbolju inovaciju:

Samsung S3B512C bezbednosni čip – Kao dobitnik Nagrade za najbolju inovaciju u kategoriji sajber bezbednosti i lične privatnosti, Samsung S3B512C biometrijska kartica sadrži senzor otiska prsta, bezbednosni element (SE) i bezbednosni procesor (SP) na jednom čipu, kao i unapređene bezbednosne funkcije zahvaljujući Samsung originalnom algoritmu za verifikaciju otiska prsta i tehnologiji zaštite od prevare. To je prvi sveobuhvatni bezbednosni čip u sektoru sajber bezbednosti koji čita biometrijske podatke putem senzora otiska prsta, čuva i verifikuje kodirane podatke na način koji sprečava lažiranje podataka i obrađuje ih na bezbedan način.

Najznačajniji dobitnici Nagrada za inovacije:

Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition – Kao najbolji sklopivi pametni telefon za lično izražavanje, Galaxy Z Flip4 se odlikuje poboljšanom inovativnom kamerom, većom baterijom i još većim brojem mogućnosti za prilagođavanje ličnom izrazu od svog prethodnika. Galaxy Z Flip4 i Z Flip4 Bespoke Edition nagrađeni su u kategorijama digitalna slika/fotografija i mobilni uređaji i dodatna oprema. Faktor forme modela Z Flip4 omogućava jedinstvenu funkciju kamere kao što je FlexCam, kako biste mogli da pravite fotografije ili video snimke bez upotrebe ruku direktno u omiljenim aplikacijama društvenih mreža. Takođe vam omogućava da napravite fotografiju sa ekrana poklopca bez otvaranja telefona uz pomoć Quick Shot funkcije. Z Flip4 Bespoke Edition nudi još viši nivo prilagođavanja ličnom izrazu sa bojama stakla i opcijama okvira koje omogućavaju 75 jedinstvenih kombinacija.

Galaxy Z Fold4 – Nagrađen u kategorijama digitalna slika/fotografija, mobilni uređaji i dodatna oprema i gejming, Galaxy Z Fold4 se odlikuje vrhunskim performansama, unapređenom kamerom i revolucionarnim dizajnom, što ga čini moćnim uređajem kad je reč o produktivnosti naše najnovije generacije sklopivih pametnih telefona. Model Z Fold4 pruža neprikosnoveno iskustvo gejminga i povećane produktivnosti zahvaljujući 7,6-inčnom glavnom ekranu i Android 12L funkcijama.

Galaxy Watch5, Galaxy Watch5 Pro – Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro satovi su nagrađeni u kategorijama digitalno zdravlje i nosiva tehnologija za napredne sposobnosti praćenja zdravlja, veće izdržljivosti i punjenja, što ih čini Samsung satovima sa najviše funkcija ikada. Galaxy Watch5 Pro sat je napravljen za avanturu i brz način života sa poboljšanim GPS funkcijama, najtrajnijom baterijom među Galaxy Watch satovima i proširivim Super AMOLED ekranom koji je zaštićen unapređenim safirnim staklom. Uz revolucionarni bioaktivni senzor, serija Galaxy Watch5 satova pruža korisnicima najkompletniju sliku o zdravlju ikada.

Samsung Wallet –Poznat kao sveobuhvatna aplikacija, Samsung Wallet je nagrađen u kategoriji softvera i mobilnih aplikacija. Kombinacija funkcija kao što su Samsung propusnica, Samsung plaćanje i druge Galaxy korisnicima nude nov i jednostavan način čuvanja svih svojih digitalnih dokumenta na jednom mestu – od bankovnih kartica i digitalnih ključeva do putnih propusnica, vozačkih dozvola i studentskih kartica. Uz integraciju platformi kao što su SmartThings i Samsung Knox, ovaj program nudi bezbedan i moderan interfejs i pristup vašim važnim digitalnim dokumentima i informacijama jednim prevlačenjem prsta preko ekrana.

Bespoke AI Laundry – Samsungovi Bespoke AI Laundry proizvodi su nagrađeni za inovativni dizajn i integrisane VI tehnologije. Bespoke AI™ mašina za pranje veša sa AI OptiWash™ tehnologijom je dobila priznanje u kategoriji pametnog doma, a Bespoke AI™ mašina za sušenje veša sa AI Optimal Dry tehnologijom u kategoriji kućnih aparata. Bespoke AI™ mašina za pranje veša automatski prepoznaje vrste tkanina i stepen zaprljanosti i tome prilagođava svoje performanse, dok se sami ciklusi pranja mogu kontrolisati preko Samsung aplikacije SmartThings. Bespoke AI™ mašina za sušenje veša koristi senzore i algoritme za merenje vlažnosti odeće i prilagođava vreme i temperaturu sa savršenu optimizaciju ciklusa sušenja. Ovaj par Bespoke AI Laundry proizvoda je idealan za često pranje i nudi izuzetno personalizovano iskustvo, kao i bogat izbor boja za pronalaženje novih načina prilagođavanja prostora za pranje veša kod kuće.

SmartThings Energy – Nagrađena u kategoriji softvera i mobilnih aplikacija, Samsung aplikacija SmartThings Energy predstavlja jednostavno rešenje za korisnike u cilju smanjenja energetske potrošnje kod kuće. Pored praćenja potrošnje električne energije, SmartThings Energy nudi uvide i preporuke za delovanje na osnovu uređaja koji su povezani sa platformom i obrascem potrošnje.

Samsung 990 PRO sa Heatsink SSD 2TB – Kao dobitnik Nagrade za inovacije u kategoriji pomoćne i dodatne opreme, Samsung 990 PRO sa Heatsink SSD 2TB je najbrži PCIe 4.0 SSD drajv kompanije izuzetno efikasne snage. Kreiran za gejming konzole ili PC, omogućava neverovatno velike brzine za brže preuzimanje. Kombinacija hladnjaka, niklovane površine kontrolora i Samsungove dinamične toplotne zaštite daje maksimalne rezultate hlađenja kako bi se sprečile smanjene performanse usled pregrevanja. Ovaj drajv je takođe opremljen RGB svetlima koji odgovaraju stilu svake postavke.

Samsung Automotive NVMe BGA SSD 1TB (AM991) – Ovo revolucionarno rešenje nudi najveću sekvencijalnu brzinu čitanja za skladištenje podataka u prevoznim sredstvima, kao i izuzetno veliki operativni kapacitet informativno-zabavnih sistema za AD/ADAS, pilotske kabine i drumska vozila. Nagrađen u kategoriji zabave i bezbednosti prevoznih sredstava, takođe se odlikuje najvećom održivom brzinom pisanja podataka od čak 1150MB/s zahvaljujući Samsung V-NAND tehnologiji, originalnom kontroleru i ekskluzivnom dizajnu firmvera, i funkcioniše bezbedno čak i u najekstremnijim klimatskim uslovima (od -40 °C do 105 °C).

Samsung 512GB CXL Memory Expander – Nagrađen u kategoriji računarskih hardvera i komponenti, Samsungov 512GB CXL Memory Expander modul će biti prvi memorijski uređaj koji podržava dugo iščekivani CXL 2.0 intefejs i dolazi sa EDSFF (E3.S) faktorom forme ― što je naročito pogodno za najnoviju generaciju servera i data centara velikog kapaciteta koje koriste kompanije. Ovaj novi memorijski modul ima CXL kontroler sa integrisanim kolima specifične namene (ASIC) koji koristi DDR5 DRAM radi maksimalnog protoka i kapaciteta i po prvi put omogućava memoriju preko desetina terabajta sa zahtevima za obradu velikih podataka i AI/ML rada.

Samsung 16GB LPDDR5X i 1TB UFS 3.1 paket čipova – U prvoj integraciji 14-nanometarskog 16GB LPDDR5X DRAM-a i Samsungove V-NAND 1TB UFS (Universal Flash Storage) 3.1 memorije sa četiri bita po ćeliji (QLC) sedme generacije, ovaj uMCP omogućava ogroman korak napred na čelu sektora. Nagrađen u kategoriji ugrađenih tehnologija, ovaj integrisani UFS paket čipova predvodi sektor ka memoriji veće gustine i brzine i manje energetske potrošnje za vrhunske pametne telefone i druge vodeće vrste primene u IT industriji.

Samsung ISOCELL HP3 CMOS senzor slike – Kao najsavremeniji mobilni senzor optičkog formata od 1/1,4 inča i veličinom piksela od 0,56㎛za tanji dizajn kamere, Samsung ISOCELL HP3 je nagrađen u kategoriji digitalne slike/fotografije. Predstavlja tehnologiju najmanjih piksela u mobilnim kamerama u cilju unapređenja dizajna i 200 megapiksela za najdetaljnije slike. Tetra2pixel tehnologija omogućava veličinu piksela od 1,12㎛ ili 2,24㎛ za bolje fotografije pri slabom svetlu i 8K video snimke uz minimalni gubitak u vidnom polju. Pored toga, zahvaljujući Super QPD tehnologiji, ISOCELL HP3 može da registruje informacije o autofokusu horizontalno i vertikalno.

Samsung W920+RF 6550 poboljšanje nove generacije za nosive uređaje – Nagrađeni u kategoriji nosivih tehnologija, Samsungovi Exynos W920 sistem na čipu (SoC) i Exynos RF 6550 rešenje za konektivnost su tandem nove generacije koji nosivim uređajima daje novu dimenziju. Exynos W920 procesor sa Extreme Ultra-Violet (EUV) procesnim čvorom od 5 nanometara (nm) obuhvata LTE modem i pruža performanse kakve zahtevaju nosivi uređaji nove generacije sa snažnim +GPU i dvojezgrenim CPU. RF 6550 čip sa procesorom od 28 nm integriše Wi-Fi, Bluetooth i GNSS konektivnost sa vrhunskom pouzdanošću u Exynos W920 dizajn.

Foto: Samsung

*Napomena: Dostupnost proizvoda može varirati u zavisnosti od tržišta.

O kompaniji Samsung Electronics

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung news.samsung.com

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.