Samsung digitalni kućni aparati dobili sertifikat o „ugljeničnom otisku proizvoda“ konsultantske firme Carbon Trust

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Jan.2024, 18:44

Samsung digitalni kućni aparati dobili sertifikat o „ugljeničnom otisku proizvoda“ konsultantske firme Carbon Trust

Samsung Electronics objavio je da je 10 modela iz tri grupe proizvoda u segmentu digitalnih kućnih aparata dobilo sertifikat o „ugljeničnom otisku proizvoda“ konsultantske firme Carbon Trust. Ovaj sertifikat dokazuje da je Carbon Trust izmerio i potvrdio ugljenične emisije ovih proizvoda na osnovu globalnog standarda PAS 2050:2011.

Sertifikacija ugljeničnog otiska proizvoda naših kućnih aparata predstavlja značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << dostignuće“, izjavio je Džang Sang Mun, izvršni potpredsednik i direktor tima za istraživanje i razvoj u segmentu kućnih aparata kompanije Samsung Electronics.

Carbon Trust je globalna konsultantska firma u oblasti klimatskih promena čiji cilj je da ubrza prelazak na dekarbonizovanu budućnost. Ova britanska organizacija koja posluje u celom svetu izdaje sertifikate o ugljeničnim otiscima proizvoda u skladu sa međunarodnim standardima.

Samsung proizvodi su sertifikovani na osnovu otiska tokom celog radnog veka, koji podrazumeva celokupne emisije gasova sa efektom staklene bašte proizvoda, od porekla sirovina preko proizvodnje, distribucije, upotrebe do konačnog odlaganja.

Samsung Electronics planira da iskoristi dobijene rezultate merenja za upravljanje i procenu ugljeničnih emisija budućih modela u ovim grupama proizvoda.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih  i LED rešenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com

O firmi Carbon Trust

Carbon Trust je globalna konsultantska firma u oblasti klimatskih promena čija misija je da ubrza prelazak na dekarbonizovanu budućnost. Preko 20 godina promoviše dekarbonizaciju kompanija, vlada i organizacija. Sa mrežom od preko 400 međunarodnih stručnjaka, Carbon Trust usmerava organizacije na njihovom putu ka neto nultim emisijama. Od strateškog planiranja i postavljanja ciljeva do sprovođenja, aktivnosti i komunikacije – nudi pametnije načine da se reči sprovedu u delo.

[1] RB38A7CGTS9/EF, RB38A7CGTS9/EU, RL38A7CGTS9/EG

[2] AR12CXCAAWKNEU

[3] WF25CB8895BV, WF25CB8895BG, WF25CB8895BF, WF25CB8895BB, WF25CB8895BE, WF25CB8895BW

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.