Samsung Odyssey OLED G9 monitor zvanično lansiran

Izvor: Piplmetar.rs, 14.Jun.2023, 06:31

Samsung Odyssey OLED G9 monitor zvanično lansiran

Jedan od monitora nove Samsung linije Odyssey – Samsung Odyssey OLED G9 monitor (G95SC) posle više od pola godine od predstavljanja, zvanično se nalazi u pretprodaji na sajtu ove kompanije. Narudžbine su zasad otvorene samo u SAD i to po ceni od 2200 dolara, dok je za datum isporuke određen 26. jun.
Novi zakrivljeni monitor ima rezoluciju od 5120×1440 piksela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << odnosno dvostruku QHD rezoluciju sa odnosom stranica 32:9. Panel veličine 49 inča, podržava brzinu osvežavanja ekrana od 240 Hz, što ga čini pogodnim za gejmere koji vole pucačine i vožnje.
Uz to, on ima vreme odziva od 0,03 milisekunde što mu obezbeđuje Neo Quantum Pro procesor njegove matične kompanije Samsung. Samsung kaže da je upravo ovaj čipset tu da obezbedi glatko igranje, bez seckanja i preskakanja.
OLED osvetljenje dolazi sa Quantum dot tehnologijom gde se kontroliše piksel po piksel, što znači da se emitovanjem svetlosti implementiraju različite i precizne boje na bilo kom nivou osvetljenja. To omogućava skoro beskonačan raspon kontrasta boja.

Samsung OLED G9Samsung
Dakle OLED ekran se tu ne oslanja na pozadinsko osvetljenje što znači da razmera kontrasta može ići do odnosa 1.000.000:1. Međutim, ovaj model dolazi sa više funkcija za poboljšanje slike od AMD FreeSync Premium Pro do DisplayDHR True Black 400 opcije.
Povezanost i dostupnost Samsung Odyssey OLED G9 monitora Ovo je model koji će biti opremljen i nekim naprednim softverskim alatima kao što je Samsung Gaming Hub platforma. To će gejmerima omogućiti striming i igranje u oblaku (cloud) partnerskih kompanija kao što su Xbox i NVIDIA GeForce Now i to bez potrebe za konzolom ili preuzimanjem igara.
Uz to ovaj model ima podršku i za Smart TV opcije što znači da će korisnici moći da uživaju i u drugim video sadržajima na internetu bez računara. Servisi koji su dostupni preko Smart TV opcije su između ostalog YouTube i Netflix.
Kompanija Samsung tokom godine treba da lansira još monitora, a jedan od njih će biti i model G93SC iz Odyssey serije koji će takođe biti u veličini od 49 inča sa 1800R zakrivljenim ekranom i većinom drugih gejming karakteristika. Međutim, ovaj model neće imati Neo Quantum Processor Pro čipset kao i G95SC monitor, a faliće mu i neki softverski alati kao što je pomenuti Gaming Hub, prenosi Tech Radar.
Iako je Samsung odredio visoku cenu svog novog monitora, kompanija će možda omogućiti neke olakšice prilikom kupovine kao što su poklon kartice. Po pitanju datuma prodaje monitora u ostalim delovima sveta i dalje nema zvaničnih informacija, kao ni o njihovoj eventualno drugačijoj ceni. Do tada, preostaje da čitamo i gledamo tuđe recenzije.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.