Samsung Galaxy Nexus ponovo u prodaji

Izvor: Mondo, 12.Okt.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung Galaxy Nexus ponovo u prodaji

Američki apelacioni sud konačno je ukinuo zabranu prodaje tog telefona, koja je doneta krajem juna u Americi.

Foto: Beta/AP.

Spornu odluku doneo je jedan od sudova u Kaliforniji, ali je ona od jula bila zamrznuta, dok je privremena zabrana uvedena 29. juna na zahtev kompanije Apple.

U tom periodu kompanije Samsung i Apple čekale su presudu u velikom sudskom IT procesu, koji mnogi nazivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i istorijskim, jer se ne tiče samo te dve kompanije, vezanom za kršenje patentnih prava, gde je Apple tužio Samsung.

Kasnije tog meseca, Apple je dobio korejsku kompaniju, ali je ona uložila žalbu.

"Sud je zloupotrebio svoju moć zabranivši prodaju galaksi neksusa", naveo je apelacioni sud i ukinuo privremenu zabranu i odbacio presudu.

Za tablet Samsung Galaxy 10.1, koji takođe funkcioniše s instaliranim operativnim sistemom Android veb pretraživača Google, takođe je ukinuta privremena zabrana, ali nešto ranije - 4. oktobra.

(MONDO – agencije)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.