S-LCD će biti u potpunosti Samsungov

Izvor: B92, 26.Dec.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S-LCD će biti u potpunosti Samsungov

Kompanija Samsung Electronics objavila je da će otkupiti udeo kompanije Sony u zajedničkom poslovanju sa LCD ekranima (S-LCD).

Ovaj korak dolati nakon odluke kompanije Sony da restruktuira svoje poslovanje sa televizorima, a svoj udeo prodaće za 939 miliona dolara.

U zajedničkom saopštenju se navodi da su kompanije postigle novi strateški dogovor o snabdevanju LCD panelima sa ciljem "unapređenja kompetitivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obe kompanije".

Zajednička kompanije, S-LCD osnovana je 2004. godine, a proces prelaska u kompletno vlasništvo Samsunga trebalo bi da bude završen do kraja januara 2012. godine. Sony je u ovoj kompaniji imao udeo od 50 posto minus 1 akcija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sony" i "Samsung" raskidaju ugovor

Izvor: S media, 26.Dec.2011

Ugovor se odnosi na isporuku LCD panela japanskom proizvođaču pošto Sony nastoji da pronađe izlaz iz gubitaka koje ova kompanija niže godinama u TV tehnici...Uskoro telefon koji možeš da saviješ! (VIDEO)..Vlada ukida muzički dinar za IT?.."Soni Korporaracija" je danas saopštila da će "Samsung...

Nastavak na S media...

“Samsung” kupuje “Sonijev” udio u proizvodnji ekrana

Izvor: Capital.ba, 26.Dec.2011

SEUL, Južnokorejski 'Samsung' saopštio je da će za 939 miliona dolara otkupiti udio japanskog 'Sonija' u zajedničkom preduzeću za proizvodnju ekrana sa tečnim kristalom (LCD). Ovaj potez uslijedio je u ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.