Izvor: Mondo, 09.Jan.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi telefon sa savitljivim ekranom je užasan, ali kul

Ovo je samo demonstracija onoga što bi savitljivi ekrani mogli da budu, ne i pravi savitljivi telefon ili tablet.

Izgleda da je, prema objavama stranih IT medja, Samsung odabranim novinarima prvi put prikazao uživo svoj telefon sa savitljivim ekranom, ali ćemo na njega još morati da sačekam. Do tada, na CES 2019 imali smo priliku da vidimo prvi komercijalno dostupan savitljivi telefon, koji se pretvara u tablet sa savitljivim ekranom.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << The Verge izveštaju telefon je užasan u svakom smislu - loš interfejs, užasna kamera, niti je dobar kao tablet niti kao telefon, a ni dizajn nije dobar i nema čak ni 3.5 mm audio ulaz, iako ima ogromno kućište. Ipak, mehanizam savitljivosti, sam ekran i koncept su “kul“ i obećavaju zanimljivu budućnost savitljivih ekrana. Kompanija Royole je na CES 2019 donela FlexPai telefon/tablet, kako bi više demonstrirala mogućnosti upotrebe savitljivog ekrana, nego sam savitljivi telefon.

Cena od 1.320 dolara za jedan polu-završen telefon/tablet sa ekranom od 7.8 inča je, takođe loša karakteristika ovog uređaja, ali savitljivi ekrani su skupi i trebaće još neko vreme da prođe, da bi cena bila prihvatljivija većini korisnika. Ovaj model ima čak problema sa prezasićenim bojama na mestu savijanja, iako je mehanizam savijanja katastrofalno dizajniran ostavlja utisak robusnosti, a postoje i oblasti na ekranu, koje su tamnije osvetljene od ostatka ekrana, upravo zbog savijanja.

Pogledajte kratak The Verge video prilog, kako biste i sami uočili mnoge loše, ali i neke dobre karakteristike ovog uređaja.

Pratite CES 2019 zajedno sa nama na MobIT stranama s vestima iz LAS VEGASA i na društvenim mrežama prateći oznaku #MobITCES19.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: The Verge
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.