POGLEDAJTE: Predstavljen Samsung Galaxy S4

Izvor: Večernje novosti, 15.Mar.2013, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGLEDAJTE: Predstavljen Samsung Galaxy S4

Novi Samsung Galaxy S 4 predstavljen je u četvrtak u Njujorku. Na prezentaciji čelni ljudi Samsunga su hteli da pokažu kako ne žele da budu zadovoljni samo s brojem jedan, već da žele biti i “najopuštenija” kompanija. Ono što je ideja vodilja autora ovog pametnog telefona je to da ne morate da ga držite u rukama. Sam telefon dolazi sa Super AMOLED ekranom dijagonale 5 inča FullHD rezolucije (1920x1080) i kamerama >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od 13 i 2 megapiksela. Više od hardvera, naglasak je bio na brojnim softverskim mogućnostima ovog telefona koje su demonstrirali u raznim scenama. Veliki deo onoga što ovaj telefon može temelji se na tome da ga ne dirate. Šta sve Samsung Galaxy S4 može: * Uz pametno pauziranje možete zaustaviti video koji gledate tako što ćete se okrenuti od telefona, dok pametno skrolovanje kroz stranice prati gledate li ekran, a kroz stranicu se pomerate tako što ćete lagano nagnuti telefon prema gore ili prema dole. * Sa Air View prstima možete da otključate telefon bez diranja, ili da pregledate mail, a raznim pokretima u aplikacijama možete premotati video ili prebaciti se na sledeći ekran u stranicama. * S4 ima i sjajne mogućnosti s Dual kamerom, odnosno da istovremeno možete da snimate video i sliku s prednje kamere da ubacite u sliku sa kamere pozadi. To isto može i s fotografijama, a tu su i opcije izrade kolaža od niza fotografija i brisanje nepoželjnih detalja. * Prevodioc S-Translator podržava devet jezika i prevodi govor u tekst i tekst u govor, a sistem koji bi mogao biti od koristi turistima biće integrisan i u neke aplikacije. * Novost je i S Voice Drive koji se aktivira u vozilu i trebao bi biti sličan Siri koja se takođe može povezivati s vozilima. * Ovaj pametni “asistent” treblo bi da čita poruke i odgovara na njih, a tu je i ugrađena navigacija. Sve kako bi što manje micali ruke s volana. * Group Play je još jedan zanimljiv dodatak, a radi se o mogućnosti da spojite više telefona i na svima puštate istu muziku, odnosno spojite ih u jedan muzički sistem. Telefon će se naći u prodaji krajem marta u 3G i 4G verzijama, u verzijama sa 16/32/64 GB interne memorije te utorom za microSD kartice (do 64GB). Debljina samog uređaja je 7,9 mm, a masa mu je 130 grama. Navode se 1,9 GHz četvorojezgreni procesor i 1.6 GHz Octa čip, ali izbor će zavisiti od tržišta. Uz 2 GB radne memorije, uređaj će dolaziti i s Androidom 4.2.2.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Predstavljen Samsung Galaxy S4 (VIDEO)

Izvor: OkRadio.rs, 15.Mar.2013

Novi Samsung Galaxy S 4 predstavljen je u četvrtak u Njujorku.Ono što je ideja vodilja autora ovog pametnog telefona je to da ne morate da ga držite u rukama Predstavljanje novog Samsungovog pametnog telefona. Novi Samsung Galaxy S 4 predstavljen je u četvrtak u Njujorku. Na prezentaciji čelni...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.