Napravljen čip koji donosi vrhunsku grafiku sa kompjutera na telefone

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 08:45

Napravljen čip koji donosi vrhunsku grafiku sa kompjutera na telefone

AMD je otkrio da će prvi procesor koji koristi njihovu RDNA 2 GPU arhitekturu biti Samsung-ov Exynos procesor. Očekuje se da će otključati neke mogućnosti koje će igranje na pametnim telefonima podići na viši nivo.

Novi čip će ponuditi verniju grafiku sa mnogo boljim performansama u odnosu na prethodne Mali verzije. To će takođe biti jedan od prvih GPU-ova koji će ponuditi ray tracing na telefonu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ostale karakteristike uključuju variable-rate shading i veću efikasnost.

Korejske firme su uvek padale u performansama u poređenju sa čipovima Qualcomm-a. Nova opklada na AMD-ov RDNA 2 GPU može podići relevantnost kompanije u odnosu na Qualcomm i druge vodeće čipove. Možemo očekivati da će novi čip ponuditi revolucionarne performanse, a grafika visoke vernosti će verovatno doći sa predstojećom serijom Galaxy S22 koja je još nekoliko meseci udaljena.

Novi čip takođe može otvoriti put za ulazak Samsunga u novi segment - segment igraćih pametnih telefona, jer kompanija nikada nije objavila pametni telefon usmeren na igre. Potpuno novi GPU je možda idealna prilika da to uradi.

Kompanija će predstaviti svoje Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 početkom avgusta. Ovi uređaji su verovatno bili u masovnoj proizvodnji pre nekoliko meseci, zbog toga je prisustvo novog Exynos čipa na njima vrlo malo verovatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.