Nakon Microsofta i Samsunga, Lapsus$ tvrdi da je hakovao i Oktu

Izvor: B92, 24.Mar.2022, 05:46

Nakon Microsofta i Samsunga, Lapsus$ tvrdi da je hakovao i Oktu

Poznata hakerska grupa, pod nazivom Lapsus$, tvrdi da je hakovala interne sisteme kompanije Okta.

Okta je kompanija koja nudi usluge autentifikacije, koje koristi veliki broj firmi širom sveta. Kompanija je objavila da proverava navode Lapsus$ grupe o hakovanju i potencijalnoj krađi podataka.

Lapsus$ ističe da je tokom dva meseca imao pristup sistemima kompanije Okta, ali da je fokus hakera bio samo na klijentima Okte. Kompanija ima više od 15.000 korisnika, među >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojima su i razne agencije vlada, univerziteti, ali i standardna preduzeća. Među klijentima Okte su i T-Mobile, Siemens i druge kompanije.

Zvanične informacije iz Okte su da kompanija nije pronašla dokaze o hakerskom napadu, ali je je krajem januara ove godine otkriven pokušaj kompromitovanja naloga inženjera korisničke podrške jedne od firmi koja sarađuje sa Oktom. Nakon toga, slučaj je istražen, a nalog zaštićen.

Lapsus$ hakerska grupa je bila veoma aktivna tokom prethodnih meseci, a preuzela je odgovornost za ranije hakerske napade na Samsung, Microsoft, Nvidiju i Ubisoft.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.