Nakon Microsofta i Samsunga, Lapsus$ tvrdi da je hakovao i Oktu

Poznata hakerska grupa, pod nazivom Lapsus$, tvrdi da je hakovala interne sisteme kompanije Okta.

Tehnopolis

Izvor: B92, Bleepingcomputer

Sreda, 23.03.2022.

11:47

Nakon Microsofta i Samsunga, Lapsus$ tvrdi da je hakovao i Oktu
Foto: monticello / Shutterstock.com

Okta je kompanija koja nudi usluge autentifikacije, koje koristi veliki broj firmi širom sveta. Kompanija je objavila da proverava navode Lapsus$ grupe o hakovanju i potencijalnoj krađi podataka.

Lapsus$ ističe da je tokom dva meseca imao pristup sistemima kompanije Okta, ali da je fokus hakera bio samo na klijentima Okte. Kompanija ima više od 15.000 korisnika, među kojima su i razne agencije vlada, univerziteti, ali i standardna preduzeća. Među klijentima Okte su i T-Mobile, Siemens i druge kompanije. Zvanične informacije iz Okte su da kompanija nije pronašla dokaze o hakerskom napadu, ali je je krajem januara ove godine otkriven pokušaj kompromitovanja naloga inženjera korisničke podrške jedne od firmi koja sarađuje sa Oktom. Nakon toga, slučaj je istražen, a nalog zaštićen.

Lapsus$ hakerska grupa je bila veoma aktivna tokom prethodnih meseci, a preuzela je odgovornost za ranije hakerske napade na Samsung, Microsoft, Nvidiju i Ubisoft.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: