Najveća akvizicija u istoriji Samsunga

Izvor: Press, 14.Nov.2016, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća akvizicija u istoriji Samsunga

Južnokorejska elektronska kompanija Samsung objavila je danas da preuzima američkog proizvođača auto-delova Armen (Harman) za sumu od osam milijardi dolara.
Foto:Tanjug
Samsung će za svaku akciju američke kompanije platiti 112 dolara, što će biti najveća ikada akvizicija za Samsung, prenosi američka agencija AP.
Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ugovor će doneti južnokorejskoj kompaniji "značajno prisustvo" na globalnom tržištu auto-delova konektovanih na internet, navodi se u saopštenju Samsunga.
Preuzimanje inostranih kompanija zauzima visoko mesto na Samsungovoj agendi, nakon što je ta kompanija prošlog meseca kupila firmu Viv Lab, specijalizovanu za istraživanja u oblasti veštačke inteligencije.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Najveća akvizicija u istoriji Samsunga

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2016

Južnokorejska elektronska kompanija Samsung objavila je danas da preuzima američkog proizvođača auto-delova Armen (Harman) za sumu od osam milijardi dolara...Samsung će za svaku akciju američke kompanije platiti 112 dolara, što će biti najveća ikada akvizicija za Samsung, prenosi američka agencija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.