Microsoft zarađuje više od Samsunga nego od Xboxa, WP-a i Skypea

Izvor: B92, 08.Okt.2014, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft zarađuje više od Samsunga nego od Xboxa, WP-a i Skypea

Googleov Android, najrasprostranjeniji mobilni operativni sistem na svetu, zapravo duguje dosta toga patentima koji se nalaze u posedu njegovog rivala – Microsofta.

Postoji dosta spekulacija u vezi sa tim koliko tačno novca Microsoft zarađuje na osnovu patentnih prava od korisnika Androida kao što su Samsung i HTC.

Delić informacija otkriven >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tokom jednog prilaganja jednog pravnog dokumenta – Samsung, najveći proizvođač Android telefona na svetu, Microsoftu plaća više od jedne milijarde dolara godišnje kako bi koristio njegovu tehnologiju u svojim telefonima.

Kako bi stvari stavili u perspektivu, to je više od 848 miliona koje je Microsoft zaradio prošle godine u operativnim prihodima u svojoj Entertainment and Devices diviziji, koja uključuje Xbox konzole, kao i Kinect i Xbox Live internet gejming mrežu, kao i onlajn servis Skype i Windows Phone uređaje.

Drugim rečima, Microsoft u toku jedne godine zaradi više od Samsunga nego što je Apple na sudu dobio novca od ove kompanije zbog kršenja njegovih patenata.

Ovde naravno nije uključen novac koji Microsoft dobija od drugih kompanija koje proizvode uređaje sa Androidom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.