Izvor: Tech-Lifestyle.com, 09.Feb.2024, 01:44

Kada se spoje tehnologija i moda – Saradnja Samsung i Marimekko

Samsung, globalni tehnološki lider, i Marimekko, ugledna finska dizajnerska kuća, pokreću saradnju na ograničenoj seriji koja kombinuje veselu modnu filozofiju i umetnost štampe Marimekka sa Samsung inovativnim dizajnom kako bi inspirisali ceo svet. Ova saradnja podrazumeva preko 40 Marimekko šara koje će biti dostupne kao umetnička dela na Samsung Art Store za The Frame od 1. februara 2024. godine. Samsung će tokom godine objaviti i katalog modne dodatne opreme u ograničenoj seriji i time proširiti već bogat izbor Samsung Galaxy proizvoda čuvenim Unikko cvetnim printom, koji slavi 60 godina postojanja.
„Mi u Marimekku oduvek cenimo lep i veseo svakodnevni život. Radujemo se novoj saradnji sa kompanijom Samsung jer donosi naše smele printove dostupne kao dodatnu opremu i svakodnevnu umetnost novim korisnicima. Posebno nam je drago što u okviru saradnje sa kompanijom Samsung proslavljamo 60 godina Unikka“, izjavila je Sana-Kajsa Niko, direktorka marketinga u Marimekku.
Samsung Art Store i Marimekko: spoj umetnosti i inovacija Samsung & Marimekko Posvećenost Samsung inovacijama poprima modnu notu saradnjom na ograničenoj seriji koja unosi printove za sva vremena kompanije Marimekko u The Frame. Kolekcija se sastoji od 30 pažljivo odabranih Marimekko šara i tri sezonske kolekcije sa 12 printova koji će se smenjivati tokom godine i korisnicima omogućiti da svoj TV uređaj pretvore u zanosno umetničko delo koje odgovara svakom godišnjem dobu.
Kolekcija nudi pretplatnicima na Samsung Art Store bogat izbor čuvenih umetničkih printova Maje Isole, dizajnerke koja je kreirala preko 500 šara za Marimekko i poznatu Unikko cvetnu šaru, Fudživa Išimota, nagrađivanog japanskog dizajnera koji sa ovim brendom sarađuje od 70-ih godina prošlog veka, Kacudžija Vakisake, uglednog umetnika poznatog po organskim oblicima i smelim bojama, Vuoko Eskolin-Nurmesnijemi, poznate po funkcionalnom dizajnu za sva vremena, i Maje Lahikeri, dizajnerke koja kombinuje crtanje narativne linije sa veštom upotrebom površina u jakim bojama.
„Samsung po prvi put do sada sa ponosom dodaje radove finske dizajnerske kuće Samsung Art Store kolekciji“, kaže Sofija Monteiro, menadžerka proizvoda za Evropu za Samsung Art Store.“Naša vizija u vezi sa ovim partnerstvom je da dizajn za sva vremena direktno ponudimo svojim korisnicima kako bi mogli da personalizuju svoj životni prostor uz notu finske kreativnosti. Kolekcija je pažljivo odabrana da bi čuveni dizajn u vidu printova za sva vremena unela u domove naših korisnika i nastavila da našim cenjenim korisnicima donosi vrednost.“
Ova umetnička dela će biti dostupna na Samsung Art Store, pretplatničkom servisu ekskluzivno dostupnom na The Frame, koji korisnicima omogućava da pretražuju i postavljaju dela iz kataloga sa preko 2500 umetničkih dela najistaknutijih svetskih muzeja, galerija i dizajnerskih kuća, sada uključujući i čuveni Marimekko dizajn.
Samsung modna dodatna oprema: spoj čuvenog Unikko printa i svakodnevne dodatne opreme Samsung već dugo aktivno radi na kombinovanju živopisnih boja, inovativnog dizajna i kreativnosti sa svojim proizvodima kao što su revolucionarni Flip i Fold modeli. Samsung će ove godine dodatno unaprediti dizajn i proširiti svoj modni asortiman kroz ovu saradnju na ograničenoj seriji sa kompanijom Marimekko.
U okviru ove saradnje na ograničenoj seriji, ponuda modne dodatne opreme kao što su maske za telefone, futrole za Galaxy Buds slušalice i kaiševi za sat će doživeti stilsku transformaciju zahvaljujući čuvenom Unikko printu. Ova saradnja će Samsung korisnicima omogućiti da obogate svoj svakodnevni život personalizovanim stilom i bojom i zadovoljiti ne samo korisnike koji vode računa o dizajnu, već i početnike, imajući u vidu da ova kolekcija nudi širok izbor dodatne opreme koja je raznovrsna i privlačna korisnicima različitih interesovanja.
„Samsung je ponosan na saradnju sa uglednom finskom dizajnerskom kućom Marimekko“, kaže Oskar Nujd, direktor inovacija proizvoda u sektoru mobilnih uređaja kompanije Samsung Electronics Nordic AB. „Ovo partnerstvo će našim korisnicima omogućiti da uživaju u zabavnom, svetski poznatom finskom dizajnu na svojoj svakodnevnoj modnoj dodatnoj opremi, od maski za telefon do kaiševa za sat i ostalog“.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.