I Samsung u problemu zbog slabe iPhone X prodaje

Izvor: Mondo, 21.Feb.2018, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Samsung u problemu zbog slabe iPhone X prodaje

Niko nije očekivao da iPhone X ne ispuni očekivanja, pa i Samsung mora da smanji proizvodnju i rasproda svoje OLED panele, koje pravi za taj telefon.

Foto: Promo / Caviar

Slaba potražnja za iPhone X pametnim telefonom šteti i Samsung OLED biznisu, objavila je GSMArena i navela da je južnokorejski gigant sad u potrazi za novim kupcima OLED komponenti. Prema proceni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Nikkei dnevnika, Samsung će morati da „sreže“ proizvodnju iPhone X OLED panela za oko 20 miliona komada.

Samsung uložio milijarde $ za nove iPhone OLED ekrane

Ove procene odnose se samo na period proizvodnje od januara do kraja marta, što znači da bi uskoro moglo da dođe do novog smanjivanja proizvodnje i mogućih novih problema za Samsung kompaniju. Zbog toga se Samsung okreće kineskim i drugim azijskim proizvođačima telefona, kako bi održala OLED biznis zdravim.

Tokom 2017. godine Samsung je uložio gotovo 13 milijardi dolara u razvoj OLED proizvodnje i izgradio nova proizvodna postrojenja, kako bi obezbedio dovoljne količine ekrana za iPhone X. Tome je prethodila najava „buma“ prodaje tog uređaja, koja se, očigledno nije dogodila. Rane prognoze za 2018. godinu navele su rekordno visok profit Samsung OLED biznisa, ali je sad to dovedeno u pitanje, zaključuje pomenuti sajt.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.