Izvor: TehnoMagazine.com, 27.Jul.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HTC One (E8) – Specifikacije uređaja

HTC One (E8) je brat blizanac HTC-ovog flagshipa HTC One (M8), a najveća razlika je u materijalu izrade. Dok se za M8-cu koristi aluminijumski okvir, model (E8) je napravljen od kvalitetne plastike kakva se koristi kao i na Samsungovom Galaxy S5 modelu.
HTC One (E8) – Karakteristike Hardware je identičan onome kao i kod (M8), dakle unutra je četverojezgreni Snapdragon 801 procesor s 2.5 GHz, 2 GB RAM-a, 16 GB interne >> Pročitaj celu vest na sajtu TehnoMagazine.com << memorije, podrška za micro SD do 128 GB i baterija kapaciteta 2600 mAh.
Najveća razlika, osim kućišta, je kamera. HTC je odlučio da napusti ultrapixel tehnologiju, pa je HTC One (E8) opremljen s standardnom 13 MP kamerom sa automatskim fokusom, koja je ugrađena i na HTC One Mini 2, dok se na prednjoj strani nalazi kamera od 5 MP.
Displej i njegova rezolucija su isti. Dakle, ekran ima dijagonalu od okruglo 5 inča, rezoluciju 1080 x 1920 px, odnosno 441 ppi.
Dimenzije uređaja su 146.4 x 70.7 x 9.9 mm, dakle nešto je deblji od prethodnika, dok mu je težina manja 145 g, obzirom da se radi o plastici.
HTC (E8) dolazi s Android 4.4 KitKat operativnim sistemom i Sense 6 interfejsom. Takođe, tu je i BlinkFeed launcher koji smo mogli upoznati na već nekoliko predhodnih HTC-ovih modela.
(E8) je cenovno povoljniji od (M8) za 100-nak evra, ali trenutno se prodaje isključivo u Rusiji, Indiji i Kini i trenutno nema naznaka da bi mogao doći na ostala svetska tržišta.
 
(TehnoMagazine.com)

Nastavak na TehnoMagazine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.