Galaxy Note stiže na evropsko tržište

Izvor: Dzungla.org, 02.Nov.2011, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galaxy Note stiže na evropsko tržište

KOMPANIJA SAMSUNG ELECTRONICS objavila je da će njen model Galaxy Note u novembru početi da se prodaje na evropskom tržištu i to prvo u Nemačkoj. Galaxy Note će biti u ponudi velikih evropskih operatera kao što su Deutsche Telekom, Orange, Telefonica i Vodafone.

Galaxy Note ima HD Super AMOLED ekran visoke rezolucije dijagonale 13,5 cm (5,3 inča), koji nudi izuzetan vizuelni doživljaj. Uz to, napredna tehnologija nazvana S Pen, u kombinaciji sa slojem osetljivim >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << na dodir nudi interesantne načine upravljanja korisničkim interfejsom. Može da se koristi za precizno skiciranje i crtanje, a prepoznavanje rukopisa dopušta da korisnik beleži svoje ideje na brz i jednostavan način.
„Galaxy Note će redefinisati i poboljšati mobilnu komunikaciju nudeći napredniji, produktivniji i kreativniji korisnički doživljaj sa svojim novim i inovativnim funkcijama kao što su S Memo, S Planner i S Choice“, izjavio je Dž. K. Šin, predsednik Samsungove jedinice za mobilne komunikacije
Samsung je takođe najavio novu mogućnost S Choice, odnosno novu kategoriju menija u okviru palete Samsung Apps, gde će se naći aplikacije koje su dizajnirane specijalno za funkciju S Pen modela Galaxy Note. Ponuda novih aplikacija će obuhvatiti Soonr Workplace, OmniSketch, Zen Brush, ComicBook! i iAnnotate PDF.
Soonr Workplace omogućava timsku saradnju dopuštajući direktnu anotaciju različitih formata datoteka koje se čuvaju u Soonr Cloudu dok iAnnotate PDF nudi direktnu anotaciju za S Pen putem datoteke u formatu PDF. OmniSketch i Zen Brush su korisne alatke za slobodno skiciranje i crtanje. OmniSketch omogućava crtanje upotrebom olovke S Pen kao četkice, dok Zen Brush nudi simulaciju orijentalnog poteza četkicom.
Visoka rezolucija ekrana omogućava ovom uređaju da se elektronske knjige, PowerPoint prezentacije, aplikacije za dnevnu štampu i veb stranice mogu pregledati bez mnogo listanja i uvećanja. Smanjujući potrebu da se prelazi sa aplikacije na aplikaciju, njegov ekran je dovoljno veliki da se može i podeliti za istovremeni rad sa više aplikacija. Najčešće korišćene aplikacije na telefonu mogu se koristiti istovremeno i na istom ekranu, čime se smanjuju prekidi u radu.
Što se tiče tehničkih specifikacija Galaxy Note ima Armov dvojezgarni procesor Cortex-A9 na 1,4 GHz,grafički procesor Mali-400MP, skup sistemskih čipova Exynos, kapacitivni Super AMOLED ekran osetljiv na dodir rezolucije 800 x 1280 piksela koji prikazuje 16 miliona boja, 1 GB interne memorije, odnosno 16 ili 32 GB memorije za skladištenje podataka. Podržava HSDPA i HSUPA mreže, koje omogućavaju brzine prenosa podataka od 21 Mb/s, odnosno 5,76 Mb/s, redom, kao i Wi-Fi popvezivanje po standardu 802.11 a/b/g/n i Bluetooth 3.0.
Primarna kamera telefona ima rezoluciju od 8 megapiksela i koristi LED blic, a od naprednih funkcija tu su geooznačavanje, prepoznavanje lica i osmeha, kao i stabilizacija slike. Kamera snima HD video u rezoluciji 1080p, brzinom od 30 kadrova u sekundi. Sekundarna kamera je rezolucije 2 megapiksela. Od priključaka tu su microUSB 2.0 i ležište sa memorijske kartice microSD tipa.
Od naprednih aplikacija tu su A-GPS, digitalni kompas, barometar, MP3 i MP4 plejer, paket kancelarijskih aplikacija, Google Maps, Gmail i Google Talk, podrška za Adobe Flash 10.1 itd. Kao operativni sistem telefon koristi Android 2.3 (Gingerbread).
Samsung Galaxy Note će se prodavati po ceni od oko 700 evra.
( Izvor: Mikro )

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.