CES 2024: Usisavanje uz pomoć veštačke inteligencije

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 10.Feb.2024, 17:01

CES 2024: Usisavanje uz pomoć veštačke inteligencije

Samsung Electronics najavio da će predstaviti svoju novu liniju usisivača sa unapređenom veštačkom inteligencijom (AI) na sajmu CES® 2024. Bespoke Jet Bot Combo, usisivač i robotski čistač sa krpom, donosi poboljšane AI funkcije i čišćenje na paru za lakše održavanje higijene doma.
„Izuzetno mi je drago što mogu da predstavim našu inovativnu liniju usisivača za 2024. godinu, the Bespoke Jet Bot Combo, koja koristi našu najnoviju AI tehnologiju za svrsishodno unapređenje načina korišćenja“, Mujang Li, izvršni potpredsednik i direktor tima za zadovoljstvo korisnika sektora za digitalne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Sa moćnom funkcijom čišćenja kao osnovom, novi robotski čistač usavršava iskustvo čišćenja za korisnike zahvaljujući inovativnim funkcijama. Uvereni smo da će uz njega čišćenje biti zabavnije.“
Bespoke Jet Bot Combo donosi mnoštvo naprednih funkcija na bazi AI za čistiji dom
Bespoke Jet Bot Combo je usisivač i robotski čistač sa krom na bazi AI koji unapređuje korisničko iskustvo tokom i nakon čišćenja. Unapređena funkcija prepoznavanja predmeta na bazi AI primenjena na Bespoke Jet Bot Combo predstavlja napredak u odnosu na tehnologiju koja je prethodno uvedena na Bespoke Jet Bot AI+. Povećava broj predmeta koje može da razlikuje, što omogućava preciznije kretanje zahvaljujući primeni 3D senzora.
Ono što predstavlja najznačajnije poboljšanje je što funkcija prepoznavanja predmeta na bazi AItakođe može da prepozna prostor i mrlje radi još efikasnijeg čišćenja. Određuje i kategorizuje mapirane oblasti kao što su dnevna soba i kuhinja i automatski predlaže zone u koje se ne ide kao što su kupatilo, terasa ili ulaz, kako bi robotski usisivač izbegao označene oblasti. Pored toga, kada Bespoke Jet Bot Combo otkrije mrlju, vraća se do čiste stanice da zagreje krpu na pari i vodi pod visokom temperaturom i potom se vraća do tog mesta. Zahvaljujući snažnoj krpi koja se vrti brzinom od 170 obrtaja u minutu, može aktivno da ukloni čak i skorele mrlje. Ovo dovodi do izuzetno uspešnog autonomnog čišćenja koje smanjuje intervencije korisnika u različitim okruženjima.
Pored toga, ovaj model može čak i da prepozna vrstu poda radi još boljeg čišćenja putem funkcije AI Floor Detect. Ona pravi razliku između tvrdog poda i tepiha i potom automatski pojačava usisnu snagu koja je pogodna i za prašinu duboko u tepihu. Isto tako, pomaže u sprečavanju kvašenja tepiha i kontaminacije prljavom krpom. Kada Bespoke Jet Bot Combo otkrije tepih, određuje da li da podigne krpu ili da je odvoji na čistoj stanici da bi sprečio prljanje.
Bespoke Jet Bot Combo vodi računa o iskustvu čišćenja i nakon korišćenja. Čista stanica obezbeđuje totalni sistem čišćenja u tri koraka za krpu, koji obuhvata automatsko pranje, čišćenje parom i automatsko sušenje toplim vazduhom. Nakon što opere krpu vrućom vodom koju greje para na visokoj temperaturi, prska paru po njoj da bi sprečio neprijatan miris, što omogućava još bolje održavanje higijene.
Dostupnost Posetioci sajma CES® 2024 mogu da posete Samsung štand na kom će ti predstavljen Bespoke Jet Bot Combo.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.