SAJAM PRILIKA ZA POSAO U FAS ILI KOD KOOPERANATA

Izvor: Kurir, 01.Feb.2012, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAJAM PRILIKA ZA POSAO U FAS ILI KOD KOOPERANATA

Oko 70 poslodavaca, uključujući i Fijatove kooperante prijavilo se do danas za učešće na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja koji će u Kragujevcu biti održan 9. i 10. februara

KRAGUJEVAC - Oko 70 poslodavaca, uključujući i Fijatove kooperante prijavilo se do danas za učešće na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja koji će u Kragujevcu biti održan 9. i 10. februara, izjavila je direktorka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nacionalne službe zapošljavanja Ljiljana Petrović.

"Poslodavci koji su se prijavili za učešće na Sajmu iskazali su potrebu za više stotina radnika, raznih profila obrazovanja i zanimanja, za rad u metalskoj industriji, trgovini, ugostiteljstvu", rekla je Petrovićeva i podsetila da je organizator Sajma Nacionalna služba za zapošljavanje, pod pokriteljstvom Skupštine grada Kragujevca.

Naglašavajući da je generalni sponzor Sajma obrazovanja i zapošljavanja fabrika "Fijat automobili Srbija", koja će tek dostaviti ponudu za slobodnim radnim mestima, Petrovićeva je navela da su se među kooperantima te fabrika za sada prijavile one fabrike koje grade proizvodne hale u Kragujevcu, poput "SIGIT", "Manjeti mareli" , "Džonson kontrols", "HTL", "Promo manjeto".

"Fijatovi kooperanti planiraju zapošljavanje više stotina radnika, a prva grupa koju budu odabrali, pre zvaničnog zapošljavanja, prvo će ići na obuku u Italiju", rekla je Petrovićeva.

Petrovićeva je podsetila da poslodavci, pored odgovarajuće stručne spreme za svako zanimanje, posebnu pažnju u razgovorima sa kandidatima posvećuju veštinama nezaposlenih za određeno zanimanje, koje je stečeno bilo kroz formalno bilo kroz neformalno obrazovanje.

Pored Fijatovih kooperanata, među poslodavcima koji traže radnike, je i izraelska kompanija "Plaza" koja ove godine otvara šoping mol u Kragujevcu.

U Kragujevcu je bez posla oko 22.000 lica.
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

FAS i kooperanti traze radnike

Izvor: Radio Centar 987, 02.Feb.2012, 08:18

Oko 70 poslodavaca, ukljucujuci i Fijatove kooperante prijavilo se do danas za ucesce na Sajmu obrazovanja i zaposljavanja koji ce u Kragujevcu biti odrzan 9. i 10. februara, izjavila je direktorka Na..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.