OTVOREN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U KRAGUJEVCU

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVOREN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U KRAGUJEVCU

Sudeći prema poseti u prva dva sata zainteresovanih ima 10 puta više od 660 radnih mesta, koliko nudi 70 poslodavaca

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu je danas otvoren dvodnevni Sajam zapošljavanja i obrazovanja i, sudeći prema poseti u prva dva sata, zainteresovanih ima 10 puta više od 660 radnih mesta, koliko nudi 70 poslodavaca.

Poslodavci najviše traže radnike metalskih i mašinskih zanimanja, prodavce, zavarivače, administrativne radnike, menadžere, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << šivače, konobare i kuvare.

Ne računajući glavne "Fijatove" dobavljače, najveći broj radnika traži DOO "MAZ" - 62 radnika, zatim "Zastava tapacirnica" koja traži 30 šivača, kao i "Jura korporacija" koja planira da zaposli 20 osoba sa invaliditetom za izrađivanje instalacija za motorna vozila.

"Kragujevac je u nešto povoljnoj situaciji, nego drugi gradovi u Srbiji, kada je reč o zapošljavanju i narednih godina biće sve više posla za nezaposlene, zbog "Fijata" koji će ove godine početi proizvodnju novog modela automobila", rekao je direktor Nacinalne službe za zapošljavanje Srbije Dragan Jovanović.

Zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković izjavio je da se Kragujevac najbrže razvija od svih gradova u Srbiji i najavio da će do kraja godine biti zaposeno 1.000 radnika kod glavnih "Fijatovih" kooperanata koji su u tom gradu već podigli proizvodne pogone.

Pored poslodavaca, na Sajmu se predstavljaju i osnovne i srednje škole, kao i univerziteti i fakulteti iz svih krajeva Srbije.

Na evidenciji nezaposlenih u Kragujevcu nalazi se oko 22.000 lica, od čega su 56 odsto žene, a najveći brojh nezposlenih su osobe mlađe od 30 i starije od 50 godina.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četvrti Sajam obrazovanja i zapošljavanja

Izvor: Kragujevac.rs, 09.Feb.2012

Danas je u Kragujevcu na Šumadija sajmu u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje pod pokroviteljsvom grada Kragujevca otvoren regionalni četvrti Sajam zapošljavanja i obrazovanja. Otvaranju sajma prisustvovao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović..

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.