Izvor: JUGpress.com, 15.Okt.2019, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sajmu zapošljavanja ponudjeno 300 novih radnih mesta

LESKOVAC

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje-Filijale Leskovac održan je drugi ovogodišnji, a 34. do sada, Sajam zapošljavanja. U holu Kulturnog centra u Leskovcu prijave za učešće na sajmu podneo je 21 poslodavac, uglavnom sa područja Jablaničkog okruga iz oblasti tekstilstva, prehrambene, prerađivačke i elektroindustrije, bankarstva i osiguranja, a ponuđeno je 300 novootvorenih radnih mesta. U holu Leskovačkog kulturnog centra mnogo nezaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je uz pomoć ovih kontakata želelo da doše do radnog mesta. Osnovna ideja Sajmova zapošljavanje jeste da se na jednom mestu okupi što veći broj poslodavaca i nezaposlenih, jer se pokazalo da ovakvi susreti daju dobar efekat pošto se na jednom mestu okupi veći broj poslodavaca i nezaposlenih.

Načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić, otvarajući sajam, rekao je da je, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, od 2012. do 2017. zaposleno oko 4.000 ljudi, a samo tokom prošle godine 1.250.

„Takav pozitivan trend se nastavio i ove godine gde je do avgusta zaposleno oko 900 radnika, a poslednjih nekoliko godina u Leskovcu se zaposlilo više od 7.000 ljudi, jer je proizvodnju proširio „Terastil“, otvoren je „Lidl“, a počeo je da radi i „Aptiv“, koji će do kraja godine zaposliti oko 3000 ljudi.“

Pored Aptiva, svoje štandove imali su i Jura, Autostop, Leskobags, Enal Elektro, Delta Đenerali Osiguranje, Dunav Osiguranje, Bane Komerc, Džinsi Srbija, Vule Komerc, Dit’s, Alisa, Bim Teks, Omladinska zadruga Akademac i drugi.

I.S.

ANTRFILE: Todor Đorđević diplomirani ekonomista je zaposlen, ali na ovaj način pokušava da dođe do posla u struci.

„Radim u „Juri“, kao kontrolor kvaliteta, već tri godine, ali težim ka tome da nađem posao u struci. Znam da je to teško, ali je na meni da se borim, pošto imam porodicu. Nisam položio pravosudni ispit, jer nemam radno iskustvo kao pravnik, pa se sve vrti u krug. Probaću u „Aptivu“ i „Dunav osiguranju“.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja,   Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.