Na Sajmu ponuđeno 300 radnih mesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sajmu ponuđeno 300 radnih mesta

Nekoliko stotina nezaposlenih Pančevaca posetilo je Sajam zapošljavanja na kome je radnike tražilo 36 poslodavaca. Na evidenciji Pančevačkre filijale koja pokriva Pančevo, Opovo, Kovin, Kovačicu i Alibunar trenutno je 22.500 nezaposlenih.

Na 17. Sajmu zapošljavanja u organizaciji pančevačke filijale ponuđeno je više od 300 radnih mesta. Najviše radnika potrebno je firmi iz Alibunara čiji je osnivač poznata italijanska kompanija koja se bavi proizvodnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sportske obuće . Trenutno traže stotinu radnika a tvrde da će do kraja godine zaposliti još toliko.

"Pretežno su nam potrebni radnici koji imaju radno iskustvo u obućarstvu šivači, krojači i na jesen radnici na montaži obuće. Malo ima ljudi sa radnim iskustvom u toj oblasti. Međutim, u dogovoru sa Nacionalnom službom za zapošljavanje mi ćemo organizovati i obuku za mlade", kaže Jonel Turkoane iz fabrike "Parilab".

Da bi brže našli zaposlenje mnogi od posetilaca Sajma kažu da su spremni da konkurišu i za posao koji nije u njihovoj struci.

Na Sajmu su predstavljene i letnje prakse za studente i osobe koje bi trebalo da steknu prva radna iskustva.

"Prijavljivanje traje do 29. Maja, a broj će zavisiti od stepena stručne spreme .Mi očekujemo da na letnjim praksama bude radno angažovano više od stotinu osoba", kaže Suzana Jovanović, gradska većnica za socijalna pitanja.
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Aktivna potraga za poslom

Izvor: Pančevac-online.com, 20.Maj.2015

Sedamnaesti pančevački Sajam zapošljavanja i letnjih praksa održan je danas u Ulici vojvode Živojina Mišića. Kao i prethodnih godina, organizatori manifestacije bili su pančevačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje i Grad Pančevo. Sugrađanima se predstavilo 36 poslodavaca iz Pančeva,...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.