Na FTN-u treći sajam zapošljavanja Budi svoja veza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na FTN-u treći sajam zapošljavanja "Budi svoja veza"

Na Fakultetu tehničkih nauka otvoren je treći sajam zapošljavanja "Budi svoja veza", u organizaciji studentskog udruženja "Estiem". Za razliku od drugih sajmova, gde nezaposleni odlaze kod poslodavaca, predstavnici sedam velikih kompanija došli su na fakultet kod studenata, nudeći nova radna mesta i stručne prakse budućim inženjerima.

Najveće šanse za zaposlenje na Sajmu, prepoznali su apsolventi, dok je mogućnost profesionalnog usavršavanja i prakse zainteresovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << studente druge godine.

"Prošle godine nisam bio na sajmu, bio sam tek brucoš i to me nije zanimalo, sad dok polako prolazim studije, sve više me interesuju te poslovne prakse i želim da ostavim svoj CV", rekao je student Marko Čiča.

Razgovarao sam sa kolegama i na neki način svakog interesuje nešto drugo. Nekog interesuje IT sektor, ljudski resursi, tako da iskreno kažem svi sektori su traženi", izjavio je Milorad Svorcan.

Slobodna radna mesta u jednoj od sedam kompanija, usko su povezana sa smerovima za koje se školuju studenti Fakulteta tehničkih nauka, a kako kažu u toj ustanovi, zabluda je da je na tržištu rada AJ-TI sektor u prednosti u odnosu na ostale smerove.

"Jeste sada i trend IT industrija, ali bez ostatka ovih tehničkih disciplina koje mi obrazujemo, nije moguć progres i nije moguć privredni razvoj. Tu su i mašinstvo, tu je i zaštita životne sredine, tu su i industrijsko inženjerstvo, tu je i grafičko inženjerstvo, mehatronika", rekao je profesor Nenad Simeunović sa FTN-a.

"Trenutno imamo otvorena radna mesta za inženjere kvaliteta, lin specijaliste, znači inženjere koji imaju specijalizaciju u lin domenu, inženjere proizvodnje koji se bave merenjem normi na radnom mestu i u principu nama trebaju tehnička lica," rekla je Mirjana Rošul iz "Zopas industris".

O povećanju šansi za zaposlenje i praksu budućih inženjera razgovaralo se i tokom sastanka čelnika fakulteta, preduzeća i studentskih organizacija.

"Konkretne tačke su studentska praksa, znači programi studentskih praksi, možda eto potpisivanje nekih sporazuma o saradnji. Druga stavka je možda bliža saradnja fakulteta i kompanija, u smislu razvoja i projektovanja i procesa u kompaniji, u smislu toga da može da se možda firme konsultuju sa fakultetom oko naučnih stvari, a treća mogućnost je opšte zbližavanje", kazao je Boško Vrebalov, predsednik Evropskog udruženja studenata industrijskog inžinjerstva i menadžmenta .

Na Fakultetu tehničkih nauka, trenutno se obrazuje više od 14 hiljada studenata, na 90 akreditovanih programa svih nivoa studija.


Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.