I FAS NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA U KRAGUJEVCU

Izvor: Kurir, 26.Mar.2011, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I FAS NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA U KRAGUJEVCU

KRAGUJEVAC - Na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja, koji će u Kragujevcu biti održan 29. i 30. marta, prvi put će učestvovati fabrika "Fijat automobili Srbija" (FAS) sa dvema kooperantskim firmama "Džonson kontrol" i "Proma magneto", izjavila je direktorka kragujevačke filijalne nacionalne službe za zapošljavanje Ljiljana Petrović.

Kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Džonson kontrol" jedna je od najvećih proizvođača automobilskih enterijera u svetu, a "Promo magneto" pravi kočione sisteme i njihova potreba za radnom snagom, na predstojećem Sajmu zapošljavanja u Kragujevcu, prema rečima Petrovićeve, u ovom trenutku još uvek je poslovna tajna.

Naglašavajući da će na Sajmu zapošljavanja učestvovati oko 50 firmi i kompanija koje su iskazale potrebu za više od 300 radnika, Petrovićeva je rekla da su poslodavci najviše zainteresovani za zapošljavanje radnika sa srednjom mašinskom školom-raznih profila, ali i za diplomirane mašinske inženjere, elektroinženjere, a u manjem broju i ekonomiste.

Na Sajmu će, po prvi put, učestvovati i kompanija "Plaza" koja u Kragujevcu gradi prvi šoping-mol na Balkanu, vredan 60 miliona evra, površine oko 80.000 kvadratnih metara, čiji se završetak najavljuje za prvi kvartal 2012. godine.

Za razliku od te izraelske kompanije, kooperanti FAS-a "Džonson kontrol" i "Promo magneto" u maju će, kako se najavljuje, početi izgradnju fabričkih pogona na prostoru kasarne u Grošnici i već od jeseni započeti proizvodnju delova za nov model automobila koji će "Fijat" proizvoditi samo u Srbiji.

Pogone će graditi i firme "SIGIT' i "HTL", jer je "Fijat" izabrao prva četiri glavna dobavljača FAS-a u čijim će pogonima serijska proizvodnju novog modela automobila startovati početkom 2012. godine, a probna verzija krajem ove godine.

Na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja, koji se održava na "Šumadija sajmu", učestvovaće i osnovne i srednje škole, ali i fakulteti iz cele Srbije, gde će zainteresovani moći da se informišu o raznim mogućnostima obrazovnih institucija u Srbiji, prijemnim ispitima, upisu, ali i da čuju savete i preporuke polaznika različitih programa.

Generali sponzor Sajma je FAS, a pokrovitelj je gradska uprava u saradnji sa filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu na čijoj evidenciji je trenutno oko 25.000 građana koji nemaju posao.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

I FAS na Sajmu zapošljavanja u Kragujevcu

Izvor: Glas javnosti, 27.Mar.2011, 07:02

KRAGUJEVAC - Na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja, koji će u Kragujevcu biti održan 29. i 30. marta, prvi put će učestvovati fabrika "Fiat automobili Srbija" (FAS) sa dvema kooperantskim firmama "Džonson kontrol" i "Proma magneto", izjavila je direktorka kragujevačke filijalne nacionalne službe...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.