Francuska nedelja u Srbiji: Izložba o Tesli, Katrin Denev, vino, hrana, virtuelni sajam zapošljavanja

Izvor: Blic, 14.Nov.2015, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska nedelja u Srbiji: Izložba o Tesli, Katrin Denev, vino, hrana, virtuelni sajam zapošljavanja

Izložbom "Nikola Tesla u Francuskoj", koja će u ponedeljak biti otvorena u Muzeju Nikole Tesle, počinje "Francuska nedelja". Manifestacija, kojom se promovišu francusko-srpske ekonomske, istorijske i kulturne veze, biće održana do 22. novembra.

Program manifestacije, u organizaciji Francusko-srpske privredne komore, obuhvata niz edukativnih, kulturnih, gastronomskih i poslovnih događaja.

Izložba "Nikola Tesla u Francuskoj" za javnost će biti otvorena od 17. do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 22. novembra, a svi posetioci će imati prilike da vide dragocena svedočanstva i dokumenta o vezama koje je slavni naučnik tokom celog života održavao sa Francuskom.

Film "Uzdignute glave" sa Ketrin Denev u glavnoj ulozi premijerno će biti prikazan u utorak, 17. novembra, u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj.

U dve projekcije, u 18 i 20.30 časova, filmofili će imati priliku premijerno da pogledaju film koji je otvorio ovogodišnji Kanski festival. Cena ulaznice je 100 dinara.

- Gastronomija, kao jedan od najvećih simbola Francuske, biće posebno obeležena u okviru Francuske nedelje kroz dva događaja. Jedan od centralnih događaja Francuske nedelje je doček mladog francuskog vina "Beaujolais Nouveau" na kojem će Komora ugostiti preko 200 zvanica. I ove godine biće održana Pekarska radionica na kojoj će zvanice i gosti Francusko-srpske privredne komore moći da se oprobaju u izradi dva čuvena francuska proizvoda  - navode organizatori.

Za studente i nezaposlene, od 16. do 22. novembra, biće organizovan Virtuelni sajam zapošljavanja na adresi www.francuskanedelja.rs.

Na sajmu će ućestvovati više od 15 najuspešnijih francuskih kompanija. Kandidati će moći da pregledaju bazu slobodnih radnih mesta, da šalju kandidature, poruke i četuju sa poslodavcima u realnom vremenu.

U petak, 20. novembra, od 11 časova biće organizovana Studentska debata “(za)RADI NA SEBI“.

Debata će obuhvatiti dve sesije simulacija razgovora za posao, kao i panel diskusiju na temu važnosti neformalnog obrazovanja. Studenti se mogu prijaviti za učešće na sajtu Komore www.ccfs.rs.

Francuska nedelja se već tradicionalno održava u Beogradu, tokom meseca novembra, u nedelji dočeka mladog francuskog vina "Beaujolais Nouveau" (treći četvrtak u novembru) širom Francuske.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.