Do posla preko virtuelnog sajma    zapošljavanja

Izvor: Blic, 14.Okt.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do posla preko virtuelnog sajma zapošljavanja

Po ugledu na slične virtuelne sajmove koji se održavaju u zapadnoj Evropi i Americi, juče je u Srbiji, Hrvatskoj i BiH počeo prvi regionalni onlajn sajam zapošljavanja i obrazovanja "Virtuelni dan karijera i znanja" koji će trajati do 20. oktobra.

Osnovna prednost ovog sajma jeste u tome što ljudi koji žele da ga posete ne moraju nigde da putuju, niti da troše vreme i novac. Dovoljno je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da na internetu ukucaju www.dankarijera.com i obiđu štandove iz sopstvene fotelje. Sajam se na pomenutoj veb adresi održava u vidu 3D simulacije pravog sajma i posetiocima nudi posao ili edukaciju u 50 najuspešnijih kompanija i obrazovnih ustanova iz Srbije i regiona. Na adresi sajta nalazi se aplikacija na kojoj posetioci mogu da vide štandove, da konkurišu na oglase za posao, kao i da se informišu o poslodavcima.

- Aplikacija je jednostavna za korišćenje, a posetioci imaju bukvalno sve kao na redovnom sajmu - kaže Sonja Kmezić iz "Infostuda" koji je i jedan od organizatora sajma.

Kmezić dodaje da poslodavci i edukativne ustanove koje će se predstaviti na sajmu potiču sa teritorija Srbije, Hrvatske i BiH, pa će svi posetioci sajma moći da vide ponude iz sve tri zemlje. Sajam traje od 20. oktobra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.