Izabrana najlepša torta Sajma poslastičara

Izvor: Blic, 11.Sep.2014, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrana najlepša torta Sajma poslastičara

Redakcija “Blica” izabrala je juče najlepšu tortu sa Sajma poslastičara, a odluka je “pala” na "Doboš tortu" poslastičarnice “Slatki dan” iz Ravnog Sela.

Jesenju sajamsku sezonu na Beogradskom sajmu juče su otvarili specijalizovani sajam organske hrane “Bio Balkan”, sajmovi abalaže, mašina i opreme za pakovanje i specijalizovani sajam mašina, sirovina, aditiva i začina za pekare, konditore i ugostiteljstvo.

Pod kupolama Beogradskog sajma u halama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1 i 4 okupilo se 170 izlagača iz 24 zemlje.

Vlasnik poslastičarnice "Slatki dan" Nedeljko Milovac otkriva da je "tajna" dobrih slatkiša u ručnoj proizvodnji, kvalitetnim namirnicama, kao i u tome da se ne koriste aditivi, niti bilo kakve zamene.

- Svakog dana naše radnice iskoriste 1.000 svežih jaja od kojih prave kreme, sladolede, razne poslastice. Sama činjenica da smo kvalitetni, opravdana je i time što se naši proizvodi nalaze u svim većim trgovačkim sistemima, a nedavno smo dobili i ponudu da izvozimo u Evropu - kaže Milovac.

Uskoro će, kako najavljuje, otvoriti i poslastičarnicu u Novom Sadu, a u ponudi će biti francuske praline i belgijska čokolada, po originalnim receptima.

- Malo je poznato da prave praline treba da odstoje 15 dana kako bi "sazrele", tada su najbolje - kaže Milovac.

Na sajmu se mogu kupiti i organski proizvodi po popularnim sajamskim cenama.

Sajmovi traju do 13. septembra, ulaznica je 300 dinara, a parking košta 200 dinara po satu.
Pogledaj vesti o: Sajam slatkiša

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.