
Izvor: Blic, 11.Sep.2014, 20:26 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Izabrana najlepša torta Sajma poslastičara
Redakcija “Blica” izabrala je juče najlepšu tortu sa Sajma poslastičara, a odluka je “pala” na "Doboš tortu" poslastičarnice “Slatki dan” iz Ravnog Sela.
Jesenju sajamsku sezonu na Beogradskom sajmu juče su otvarili specijalizovani sajam organske hrane “Bio Balkan”, sajmovi abalaže, mašina i opreme za pakovanje i specijalizovani sajam mašina, sirovina, aditiva i začina za pekare, konditore i ugostiteljstvo.
Pod kupolama Beogradskog sajma u halama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1 i 4 okupilo se 170 izlagača iz 24 zemlje.
Vlasnik poslastičarnice "Slatki dan" Nedeljko Milovac otkriva da je "tajna" dobrih slatkiša u ručnoj proizvodnji, kvalitetnim namirnicama, kao i u tome da se ne koriste aditivi, niti bilo kakve zamene.
- Svakog dana naše radnice iskoriste 1.000 svežih jaja od kojih prave kreme, sladolede, razne poslastice. Sama činjenica da smo kvalitetni, opravdana je i time što se naši proizvodi nalaze u svim većim trgovačkim sistemima, a nedavno smo dobili i ponudu da izvozimo u Evropu - kaže Milovac.
Uskoro će, kako najavljuje, otvoriti i poslastičarnicu u Novom Sadu, a u ponudi će biti francuske praline i belgijska čokolada, po originalnim receptima.
- Malo je poznato da prave praline treba da odstoje 15 dana kako bi "sazrele", tada su najbolje - kaže Milovac.
Na sajmu se mogu kupiti i organski proizvodi po popularnim sajamskim cenama.
Sajmovi traju do 13. septembra, ulaznica je 300 dinara, a parking košta 200 dinara po satu.
Pogledaj vesti o: Sajam slatkiša