TRAGEDIJA: Poginuo rudar, otac dvoje dece

Izvor: Mondo, 06.Maj.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA: Poginuo rudar, otac dvoje dece

U Rudniku Lece kod Medveđe noćas je poginuo rudar Vladica Nikolić (1986).

Foto: MONDO

Njega je povukla pokretna traka i izazvala trenutnu smrt.

Dežurna ekipa Doma zdravlja iz Medveđe, koja je odmah izašla na lice mesta, mogla je da konstatuje samo smrt, rekla je za FoNet dežurni lekar Doma zdravlja Dragana Pavlović.

Nikolić, koji je u rudniku počeo da radi pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << oko pola godine, ostavio je dvoje dece od jedne i četiri godine.

U poslednje tri godine ovo je četvrti rudar koji je poginuo u ovom rudniku.

Prošle godine, 11. septembra, poginila su dva rudara: nadzornik u rudniku Zoran Petkovski iz Krive Palanke i Toni Nanev iz Probištipa, državljanin Makedonije.

Rudar Martin Vasilevski (32) poginuo je u noći 17. marta 2016. godine kada se na njega obrušila stena u oknu.

Policija je u decembru prošle godine, zbog pogibije ova tri rudara privodila pet osoba iz rukovodstva rudnika radi davanja izjava, ali do danas nije poznat ishod.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.