Srbija: Uništeno više od 362 kilograma narkotika

Izvor: Cafe.ba, 02.Apr.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Uništeno više od 362 kilograma narkotika

- MUP Srbije je saopštio da je izvršeno uništavanje narkotika i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci za koje su izdata sudska rješenja

Po naredbi nadležnog Višeg suda u Beogradu i Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu danas je u termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu uništeno više od 362 kilograma narkotika.

MUP Srbije je saopštio da je izvršeno uništavanje narkotika i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci za koje su izdata sudska rješenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
Psihoaktivne kontrolisane supstance su bile skladištene u Upravi kriminalističke policije u sjedištu Ministarstva unutrašnjih poslova i to: 53,881 kilograma heroina i 308,162 kg marihuane.

Transport od mjesta deponovanja do mjesta uništenja, kao i sam tok uništenja, posebno su obezbjeđivali pripadnici policije.

Uništenje narkotika je, zbog transparentnosti postupka, pratila Komisija Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, sudija Višeg suda u Beogradu i komisija Termoelektrane "Nikola Tesla".

Praćenje postupka kao i vještačenje narkotika, vršila je i referenta laboratorija za ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Republike Srbije.

Iz MUP-a Srbije nije saopšteno kada i od koga je sve droga oduzeta, ali je ocijenjeno da ovo uništavanje pokazuje veliku odlučnost države u borbi protiv krijumčarenja droge te da će se uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuirano sprovoditi i u narednom periodu u TE "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.