Izvor: Blic, 03.Jan.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS zahteva hitnu istragu napada na funkcionera ove stranke u Šipovu

Srpska demokratska stranka zahteva od Tužilaštva Republike Srpske da hitno rasvetli, kako navode, teroristički akt u Šipovu čija je meta bio funkcioner ove stranke Stevan Medić.

Iz SDS tvrde da je moralna odgovornost za ovaj slučaj na SNSD i Radio-televiziji Republike Srpske /RTRS/ koji "prljavom kampanjom linča, svakodnevnim huškanjem javnosti i lažima", te "prišivanjem etikete `izdajnici`" od funkcionera SDS prave mete. SDS tvrdi da su vlast u Srpskoj i RTRS doveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Republiku Srpsku na vrlo opasnu stranputicu i u situaciju da više niko nije bezbedan.

U Šipovu je danas eksplodirala bomba ispod džipa u vlasništvu odbornika SDS Stevana Medića, koji nije teže povređen, rečeno je u policiji Republike Srpske.

Od eksplozije je pričinjena materijalna šteta, a Medić je zadobio manje ogrebotine po rukama.

RTRS: Saopštenje SDS direktna pretnja

Uređivački kolegijum Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ najoštrije osuđuje i odbacuje tvrdnje SDS-a u vezi sa eksplozijom bombe pod automobilom odbornika ove stranke u Skupštini opštine Šipovo Stevana Medića.

- Uređivački kolegijum smatra da današnje saopštenje SDS predstavlja direktnu pretnju i pravljenje metama svih zaposlenih na RTRS. Kolegijum podseća da Medić nikada nije spomenut na RTRS, te da će Javni medijski servis Republike Srpske zaštitu svojih prava zatražiti na sudu - objavio je RTRS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.