PREVARA PREKO FEJSBUKA I TELEFONA: Pokrali “poznanike” da bi se kladili

Izvor: Večernje novosti, 21.Feb.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVARA PREKO FEJSBUKA I TELEFONA: Pokrali “poznanike” da bi se kladili

S.P. i B.Š. se sumnjiče da su krivično delo izvršili tako što su se od marta 2016. lažno se predstavljali kao poznanici oštećenih Policijski službenici Odeljenja za visokotehnološki kriminalitet MUP-a Republike Srpske su, u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Doboj, uhapsili S.P. i B.Š. na području Modriče zbog sumnje da su izvršili krivično delo "kompjuterska prevara". Terete se da su pričinili štetu od najmanje 83.000.00 KM. Pročitajte još: OPASAN >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << RUSKI VIRUS: Beograđanin duguje 15.000 dinara posle ovog SMS-a Po naredbi Osnovnog suda u Modriči pretresene su lokacija koje koriste uhapšeni i tom prilikom su pronađena i oduzeta sredstva izvršenja krivičnog dela i to - 12 mobilnih telefona, veći broj nosača sim kartica i sim kartice operatera MTEL, HALO i MTS, kao i drugi predmeti koji potiču od izvršenja krivičnog dela. S.P. i B.Š. se sumnjiče da su krivično delo izvršili tako što su od marta 2016. godine korištenjem oko 300 telefonskih brojeva i više lažnih profila kreiranih na društvenoj mreži Fejsbuk, te slanjem SMS poruka i poruka putem mesindžera, lažno se predstavljali kao poznanici oštećenih. Pročitajte još: PRODAJU I LOZINKE I BROJEVE PASOŠA: Još 127 miliona hakovanih naloga ponuđeno na Darkvebu - Od njih su tražili uplatu dopuna na SIM kartice u iznosima od dve do 50 maraka. Osumnjičeni su uplaćene iznose koristili kako bi izvršili uplate za online klađenje na sportskoj kladionici. Ovim krivičnim delom pričinjena je materijalna šteta u do sada utvrđenom iznosu od oko 83.000.00 KM – saopšteno je danas iz MUP-a RS. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je građane koji su imali slične situacije, odnosno koji su preko mobilnih telefona dobijali slične SMS poruke, da to prijave u najbližu policijsku stanicu. - Uzimajući u obzir da se pretpostavlja da u ovoj istrazi postoji još veći broj oštećenih, jako je značajno da se i drugi građani, koji su imali ovo iskustvo, obrate policiji – apelovali su iz MUP-a RS.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

PREKO FEJSBUKA PREVARILI STOTINE GRAĐANA Uhapšen dvojac zbog pričinjene štete od 83.000 KM

Izvor: Blic, 21.Feb.2019

Siniša Pejić i Benjamin Šabić iz Modriče uhapšeni su zbog sumnje da su preko društvenih mreža prevarili na stotine građana u Republici Srpskoj i time pričinili štetu od najmanje 83.000 maraka, saznaje Srpskainfo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.