ORGANIZOVANI KRIMINAL Državni službenici iznuđivali novac od Italijana

Izvor: Blic, 15.Jul.2016, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORGANIZOVANI KRIMINAL Državni službenici iznuđivali novac od Italijana

Tužilaštvo BiH je nakon višemesečne intenzivne istrage podiglo optužnicu za korupciju i zloupotrebu položaja i druga kaznena dela, kojom su obuhvaćeni službenici državnih institucija.

Tužilac Tužilaštva BiH je podigao optužnicu protiv: Borisa Kordića (38), zaposlenog na poziciji šefa Terenske kancelarije Mostar u Službi za poslove sa strancima BiH,  Josipa Kvesića, rođenog (36) zapsolenog na poziciji inspektora za strance u Terenskom kancelariji Mostar u Službi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za poslove sa strancima BiH,  Vlatke Puljić (29), direktora u preduzeću “Vlamon” iz Čitluka, Luce Cobre, (47) državljanina Republike Italije, Ane Miličević (27), koja je bila zaposlena u “Vlamon” Čitluk.

Optuženi se terete da su, u periodu od 2012. do 2014. godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa, koju je organizirao prvooptuženi Kordić, učestvovali u počinjenju kaznenih dela čije su žrtve uglavnom bili strani državljani, uglavnim državljani Italije.

Pored njih ova organizovana kriminalna grupa je varala i predstavnike nevladinih udruženja, vlasnike poslovnih subjekata, koji borave ili posluju na području Hercegovine u Međugorju i okolnim mjestima.

Prema prikupljenim dokazima, optuženi Kordić i Kvesić su zloupotrebljavali svoj službeni položaj i ovlaštenja u okviru Službe za poslove sa strancima BiH u pogledu izdavanja dozvola za boravak stranim državljanima, te u dogovoru sa drugim optuženim zastrašivali strane državljane i od njih nezakonito iznuđivali novac ili druge pogodnosti, preteći im da će im kao ovlaštene službene osobe onemogućiti ili uskratiti boravak u BiH, te izvršiti njihovo višegodišnje proterivanje iz BiH.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Službenici Službe za poslove sa strancima iznuđivali novac strancima i prijetili im protjerivanjem

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2016

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH, nakon višemjesečne intenzivne istrage, podiglo je optužnicu za korupciju i zloupotrebu položaja i druga krivična djela protiv pet osoba i jednog pravnog lica, među kojima su službenici Službe za poslove sa strancima BiH...Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.