Izvor: Blic, 06.Nov.2016, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dudaković se ne plaši hrvatskih optužbi: “Ovo je očita hajka!”

Posle hapšenja desetorice bivših pripadnika HVO u Orašju, osumnjičenih da su počinili ratni zločin na srpskim stanovništvom u Hrvatskoj, javnost ove zemlje je aktivirala pitanje podizanja optužnice protiv oficira tzv. Armije RBiH, Atifa Dudakovića i drugih.

Dudaković je za Dnevni avaz izjavio da se ne plaši, jer kako je njegova uloga u Hrvatskoj, za koju je, kaže, mnogo učinio, bila časna.

- Ne stidim se nijednog svog postupka, kao ni onih ljudi kojima sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komandovao u prošlosti. Uvek sam pozivao na zakonitost i na etičke norme ponašanja. Ovo je očita hajka, pogađanje, trgovanje, pritisci i nastojanje da se neko žarište otvori ili je u pozadini pokušaj ostvarivanja nekih drugih ciljeva koji su prepoznatljivi. Smešno je što se prozivaju Bošnjaci, oficiri koji su bili u JNA. Nijedan nije bio na komandnoj dužnosti, nijedan nije neposredno učestvovao u nečemu nečasnom. Uostalom postoje svedoci ko je gde, kad i šta bio - ističe Dudaković.

Pročitajte još:

Na pitanje kako odgovara na optužbe koje stižu iz Hrvatske, Dudaković je rekao da mu zbog sve ga toga nije jednostavno iz više razloga.

- Zna se saradnja Petog korpusa i Generalštaba Hrvatske vojske u ratu. Nije čoveku svejedno kada vidi da se 20 godina nakon rata nešto po potrebi izvlači, poziva, priziva. Međutim, ja sve ove, da ih tako nazovem, igre u poslednje vreme vidim kao jedan od ciljeva da se situacija u BiH pogorša. I onda čovek vidi da, ako je u pitanju BiH, onda se mora i to izdržati. Pa, bez obzira na to koliki ti napadi bili. Bilo je i težih situacija, ali očito da se borba oko Bosne i za Bosnu nastavlja i mi moramo izdržati na tom putu - dodao je Dudaković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.