Izvor: Blic, 03.Sep.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CEO REGION ČEKA REZULTATE OBDUKCIJE Šta se krije iza slučaja uginulog psa iz Tuzle?

Veterinarski fakultet u Sarajevu završio je obdukciju uginulog psa iz Tuzle, za kojeg se sumnja da su ga tri dečaka silovala štapom, ali nije hteo da saopšti nalaz.

Veterinarski institut iz Sarajevo nalaz je poštom poslao Udruženju za zaštitu životinja u ovom gradu. Devojka iz Udruženja, koja je pronašla nesrećenog psa i poslala njegovo telo na obdukciju, nije želela da se izjašnjava oko ovog slučaja dok ne dobije nalaz. Kako saznajemo, ona će posle prikupljanja svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dokaza, javno da saopšti svoju verziju priče.

Sa Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, na kome je obdukcija i rađena, potvrdili su da je obdukcija završena, ali kako navode, ne smeju da saopšte informacije.

Pročitajte još:

-  Završili smo obdukciju, a rezultate poslali udruženju koje nam je i predalo psa. To je sve što možemo reći, jer rezultate može da dobije samo onaj ko je psa i doneo  - istakli su za “EuroBlic” sa Veterinarskog fakulteta.

MUP Tuzlanskog kantona stavio tačku na slučaj

Dok ceo region čeka sporne rezultate MUP Tuzlanskog kantona stavio je tačku na ovaj slučaj.

-  Što se tiče MUP, mi te rezultate ne čekamo, nisu nam bitni, jer smo dobili nalaz koji smo i tražili od Veterinarske stanice. Pročitao sam da je neko od tih građana tražio dodatne analize i poslao psa na obdukciju, ali mi te rezultate nemamo  – rekao je za „EuroBlic” portparol MUP Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

Udruženje životinja širom BiH oštro osuđuju ovaj slučaj i zahtevaju da se roditelji i deca kazne, te nadaju da se slučaj neće prikriti.

- S obzirom da su medji podigli veliku buru oko ovog slučaja, teško da će ga “zataškati”, inače bi i ovaj slučaj bio ignorisan. Svesni smo da se  ovo svakodnevno događa, samo što se to ne zna.  Mnoge životnjen umiru u najvećim mukama, a da za to niko ne odgovara – rekla je članica jednog  udružnja za zaštiti životinja iz Banjaluke.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

CEO REGION ČEKA REZULTATE Šta se krije iza slučaja uginulog psa iz Tuzle?

Izvor: Blic, 03.Sep.2016

Veterinarski fakultet u Sarajevu završio je obdukciju uginulog psa iz Tuzle, za kojeg se tvrdi da je silovan od strane trojice dečaka, ali nije hteo da saopšti nalaz, već ga je poslao poštom Udruženju za zaštitu životinja u ovom gradu...Devojka iz Udruženja, koja je pronašla nesrećenog psa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.