Banjaluka opravdala epitet grada sporta: Na prvom noćnom polumaratonu trčalo više od 1.000 učesnika

Izvor: Blic, 02.Okt.2017, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka opravdala epitet grada sporta: Na prvom noćnom polumaratonu trčalo više od 1.000 učesnika

Pobednik prvog “Dukat fit Banjaluka noćnog polumaratona” u muškoj konkurenciji je Božidar Vujić, dok je među damama najbolja bila trostruka učesnica Olimpijskih igara Lusija Kimani.

Oko 400 učesnika ovog noćnog trkačkog izazova u Banjaluci, koji je vodio od Trga Krajine do Malte, nazad ulicom Olimpijskih pobednika, pore Gradskog stadiona, Alejom Svetog Save i kroz  parkić uspešno je istrčalo 21 kilometar polumaratona, odnosno tri kruga po sedam kilometara.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Interesantna ruta privukla je i veliki broj građana, koji su izašli da bodre dobro pripremljene trkače iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, pa čak i Čilea, Bolivije i Kolumbije.

Vujić je 21 kilometar pretrčao za sat, 13 minuta i 38 sekundi, šest sekundi brže od Slaviše Bunića, dok je treći na cilj stigao Davor Vidović.

- Jako sam zadovoljan s obzirom da se uglavnom takmičim na pet ili deset kilometara. Ovo je moj tek drugi polumaraton tako da sam presrećan, jer mi je ovo najbolje vreme. Inače nastupam na trkama na pet i deset kilometara za Atletski klub Istočno Sarajevo iako sam iz Prijedora - rekao je Vujić.

Kimanijeva je još jednom bila ubedljiva sa vremenom od sat, 22 minuta i 29 sekundi. Drugoplasirana je Jelene Kosić, a treće mesto zauzela je Tijana Gligić Kosić.

- Bila je ovo odlična provera za mene i nešto novo za većinu takmičara. Trčanje po noći je lepo, staza je bila interesantna sa mnogo krivina, ali smo se snašli. Utisci za prvi put su više nego dobri - rekla je Kimanijeva.

Prvi polumaraton je u potpunosti opravdao očekivanja s obzirom da su takmičari imali podršku gledalaca duž cele staze, a najviše ih je bilo na Trgu Krajine. Pored noćnog polumaratona održane su još tri trke, u kojima je snage odmerilo ukupno oko 1.200 učesnika.

- Izuzetno smo zadovoljni odzivom trkača, reakcijama publike, a dobra atmosfera u gradu nastavljena je na žurci koja je usledila nakon završetka sportskog dela programa- izjavio je Vladimir Kuvalja, organizator i direktor  Saveza za sport i rekreaciju i dodao da je ovo noćno dešavanje potvrdilo da je Banjaluka grad sporta i dobre zabave.

Za uspešnu realizaciju ove sportske manifestacije zaslužna je i kompanija “Lactalis BH”, koja je podržala organizatore u nameri da učesnicima i građanima pruže noć za pamćenje.

U promociju trčanja, kao jedne od vodećih zdravih životnih navika, uključili su se i radnici “Lactalisa BH” koji su istrčali prvi banjalučki noćni polumaraton.

Nagrade i osveženje

Najbolji takmičari, prva tri mesta u obe kategorije, nagrađeni su i vrednim novčanim i robnim nagradama, dok su se svi odrasli učesnici po završetku trke mogli okrepiti uz proteinski napitak Dukat Fit, a najmlađi uz Dukat čokoladno mleko.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.