Zadranin opet prepravio grafit mržnje – svi poljubite Srpkinju ili Srbina

Izvor: RTS, 17.Okt.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadranin opet prepravio grafit mržnje – "svi poljubite Srpkinju ili Srbina"

Nakon što je u decembru prošle godine prepravio grafit "Ubi Srbina" u "Ljubi Srbina", Jure Zubčić iz Zadra je opet intervenisao na sličan način. Još jedan sličan natpis pretvoren je u miroljubivu poruku. Ovaj put je krst na ustaškom "U" pretvorio u srce. Na svom Fejsbuk profilu napisao je i poruku onima koji pišu poruke mržnje.
U poruci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Zubčić napisao: "Da, opet sam prepravio grafit. Ide li vam to na živce? E baš mi je drago. Mislite da ništa drugo ni ne znam? E pa baš mi je drago. Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite."

Kako je rekao, dok god on predstavlja problem, dotad društvo ima problem.
"Jer ne idu vam na živce naši sugrađani koji anonimno pišu ove grafite!? O njima ništa? Nisu vam izazvali reakciju? Oni vas ne živciraju? Oni nisu problem? Zapitajte se ko vas i zašto živcira?", napisao je Jure Zubčić.
Rekao je i da onima koji pišu grafite nisu problem ni ustaše ni partizani, već da su oni sami sebi problem.
"Koja je to bolesna zadovoljština kad napišeš grafit koji poziva na ubijanje bilo koga? Što sve u životu možeš korisnog za sebe napraviti i za svoju okolinu, a ti se odlučiš pozivat na ubijanje?", naveo je Zubčić.

Autoru grafita je rekao da ga ispunjavaju mržnjom i da se on ne bavi svojim životom. Upitao ga je i šta će mu doneti mržnja prema bilo kojoj nacionalnosti.
"Ajmo sad dogovor, svi u svom okruženju poljubite Srpkinju ili Srbina. I nemojte mi s tim Srbi su ovakvi, Hrvati su onakvi. Među svima ima ljudi i onih koji to nisu", zaključio je Zadranin. 
Zahvalio je onima koji su mu ukazali na grafit i koji su mu poklonili ljubičasti sprej.
Jure Zubčić je i u decembru prošle godine na fasadi zgrade zadarskog veća mesnog odbora prepravio grafit "Ubi Srbina" u "Ljubi Srbina".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.