VAN KONTROLE: Požar u Starom gradu na Hvaru

Izvor: Mondo, 21.Avg.2017, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAN KONTROLE: Požar u Starom gradu na Hvaru

Kanaderi, helikopteri i sve raspoložive vatrogasne snage gase požar koji je jutro izbio na poluostrvu Kabal u Starom gradu na Hvaru. Gori do Velebita, haos zbog dima na autoputu kod Benkovca.

Foto: youtube/screenshot Ilustracija

Požar je buknuo jutros posle 9 časova. Lokalni vatrogasci su uspeli da ga nekoliko sati drže pod kontrolom, ali se vatra zbog jake bure sada širi uz svim pravcima, navodi agencija Hina.

Horor na Jadranu snimila i NASA >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (FOTO)

Na terenu je 20 vatrogasnih vozila, dva kanadera i dve helikoptera za gašenje požara.

Za sada nema podataka o ugroženim objektima, ali svedoci navode da se dim vidi i iz nekih delova Splita.

GORI OD DO VELEBITA

U Hrvatskoj požari gore od Hvara do Velebita, a vatra se opasno približila Zadru, javljaju hrvatski mediji.

Stanje na nekim požarištima u Hrvatskoj je i dalje kritično, a kako je javlja Antena Zadar, požari su se opasno približi Zadru.

Haos na autoputu - voze kontra smerom

Portal Index.hr u međuvremenu je javio da je stanje na autoputu A1 kod Benkovca haotično zbog požara, a vozači koji su jedno vreme stajali u koloni okrenuli su vozila u suprotnom smeru kako bi pobegli od nadolazeće vatre.

Neutvrđen broj kanadera i ertraktora (protivpožarnih helikoptera) trenutno vodu za gašenje uzima kod luke Gaženica, javlja ovaj medij.

''Kod samog Zadra smo u visokom stanju pripravnosti, držimo tamo deo snaga. Jako smo razvučeni po požarištima, gasimo od sinoć, vatrogasci su umorni, orkanska bura otežava gašenje, kazao je zapovednik Javne vatrogasne jedinice Zadar, Željko Šoša.

JVP Zadar s najnovijim informacijama donosi loše vesti - samo Vir ne gori! U plamenu su Slivnica Donja i Gornja, Smilčić-Kašić, Vrana, Benkovac i Turanj, javili su hrvatski mediji.

'Veliki požar koji je u nedelju naveče krenuo kod Turnja u ponedeljak ujutro se proširio do područja iznad Vrane, a stanje nije dobro zbog nepristupačnog terena i jake bure', kazao je Šoša.

''Požarište je dugačko nekoliko kilometara, situacija nije dobra, beži kontroli jer je teren delom nepristupačan i duva jaka bura. Branimo kuće, vinograde, poljoprivredne objekte, ali još uvek nema govora o saniranju rubova požarišta'', rekao je Hini Šoša.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kanaderi i vatrogasci gase požare kod Zadra i na Hvaru

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2017

Petnaestak požara koji su tokom noći buknuli u okolini Zadra, opasno su se približili tom gradu. Kanaderi, helikopteri i vatrogasci gase požar koji je jutro izbio na poluostrvu Kabal u Starom gradu na Hvaru...Vatrogasna služba iz Zadra navela je da su se požari opasno približili Zadru. Požar...

Nastavak na N1 televizija...

Haos u Hrvatskoj: Gori od Velebita do Hvara VIDEO

Izvor: Mondo, 21.Avg.2017

Kanaderi, helikopteri i sve raspoložive vatrogasne snage gase požar koji je jutro izbio na poluostrvu Kabal u Starom gradu na Hvaru. Gori do Velebita, haos zbog dima na autoputu kod Benkovca...Foto: FoNet/AP Photo Ilustracija..Požar na Hvaru buknuo jutros posle 9 časova. Lokalni vatrogasci su uspeli...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.